KSČM: V Praze jsme odstartovali předvolební kampaň, prioritou je zajištění dostupného bydlení

30.08.2022 4:31 | Tisková zpráva

Pražská KSČM odstartovala v pondělí 29. srpna 2022 v prostorách Jazzové sekce na Malé Straně předvolební kampaň před blížícími se komunálními volbami. Cílem pražských komunistů je, aby Praha byla městem, kde se dobře žije nejen hrstce bohatých.

KSČM: V Praze jsme odstartovali předvolební kampaň, prioritou je zajištění dostupného bydlení
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Pražskou kandidátku komunistické strany v hlavním městě povede Milan Krajča, místopředseda Ústředního výboru KSČM. Mezi dalšími kandidáti jsou zkušení pražští i celostátní politici jako Marta Semelová, Ivan Hrůza, Jiří Dolejš nebo Petr Šimůnek. Komunisté také kandidují v řadě jednotlivých pražských městských částí. Jak uvedl komunistický kandidát na primátora Milan Krajča, klíčovým tématem komunistů je řešení stávající bytové krize v Praze.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

„Jsme přesvědčeni, že střecha nad hlavou nesmí být nedostupný luxus! Zajištění cenově dostupného bydlení je pro KSČM jednou z klíčových priorit. Říkáme zcela jasně, že řešením je opětovné nastartování výstavby obecního a družstevního bydlení. Chceme, aby nájemné v obecních bytech bylo neziskové, dostupné i pro nájemce s nízkými příjmy. Odmítáme pronajímání obecních bytů obálkovou metodou těm, kteří nabídnou nejvyšší nájemné. Zasazujeme se o regulaci krátkodobého ubytování typu Airbnb a chceme v této souvislosti posílit práva sdružení vlastníků jednotek, bytových družstev i obcí. V neposlední řadě pak patří mezi řešení problémů s bydlením také zastropování nájemného. Prosazujeme proto opětovné zavedení regulovaného nájemného,“ zdůrazňuje Krajča.

Mezi další priority komunistů patří urychlená dostavba Pražského okruhu, zavedení bezplatné MHD, zajištění dostupné zdravotní a sociální péče a dostupného kvalitního vzdělávání. KSČM v Praze prosazuje důrazný boj s klientelismem a s korupcí, posílení role občana při rozhodování na úrovní města i jednotlivých městských částí a důslednou kontrolu hospodaření s městským majetkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii