KSČM k situaci na východě Ukrajiny

19.04.2021 4:31

Situace na východě Ukrajiny se překlopila do další fáze hluboké krize, na začátku které byl násilný státní převrat na Majdanu, vyhnání legálně zvoleného prezidenta země a nastolení oligarchicko-fašistického režimu v Kyjevě. To vše za vydatného zahraničního vměšování ze strany Spojených států a Evropské unie.

KSČM k situaci na východě Ukrajiny
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Nakonec, záběry známých politiků, včetně těch českých, defilujících v čele průvodů, jsou stále v živé paměti, stejně jako již zlidovělá hláška vysoké představitelky USA Nulandové, že změna režimu v Kyjevě stála Spojené státy 6 mld. USD. Současná snaha o internacionalizaci občanské války na Ukrajině a její eskalace má za jeden z cílů najít viníka odpovědného za katastrofální situaci, ve které se Ukrajina ocitla, v totálním ekonomickém, sociálním a občanském rozkladu. A tím je, jako nakonec za všechny světové problémy, odpovědné Rusko, jako hlavní cíl této kampaně.

Anketa

Souhlasíte s vypovězením 18 ruských diplomatů kvůli výbuchu ve Vrběticích?

10%
90%
hlasovalo: 11505 lidí

Zákony o dekomunizaci Ukrajiny, trestné odpovědnosti za připomínání ruské historie, zákaz používání ruského jazyka v úředním styku, včetně vymazání jakékoliv zmínky o ruské historii, kultuře v učebních osnovách, perzekuce občanů na základě jejich náboženského nebo politického přesvědčení a jejich názorů, etnické příslušnosti, rehabilitace banderismu, to jsou pravé příčiny a kořeny občanského rozkladu Ukrajiny. Jestli tedy někdo ohrožuje ukrajinskou státnost a teritoriální integritu země, je to nesporně režim v Kyjevě a důsledky jeho politiky. Jedná jako pyroman, zakládající požáry a volající o pomoc při jejich hašení.

Spojené státy a členské země NATO využívají současný ukrajinský režim jako ‚bílého koně‘ v tažení proti Rusku. Cílem má být vylíčení Ruska jako agresora a jeho izolace v mezinárodních organizacích a zabránění dostavby Severního potoku – 2 a také záminka pro militarizaci a prodej zbraní. Jediným řešením v současné situaci jsou Minské dohody, dosažení mírového řešení politickou a diplomatickou cestou, odvrácení hrozby válečného konfliktu pod mezinárodními zárukami. Vyzýváme českou vládu, EU a USA, aby se zdržely zasahování do vnitřních záležitostí Ukrajiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…