Kadlecová (ČSSD): Nešťastnou událost s dětmi jsme prošetřili

18.09.2015 20:37

Vyjádření náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Lenky Kadlecové, pověřené řízením resortu sociálních věcí, Vám posílám její vyjádření k článku „Malé sourozence rozdělili a poslali do dětských domovů“, který byl vydán 16. 9. 2015 v MF Dnes (Liberecký kraj):

Kadlecová (ČSSD): Nešťastnou událost s dětmi jsme prošetřili
Foto: red
Popisek: Lenka Kadlecová

Celou pro děti nešťastnou záležitost jsme důkladně prošetřili. Protože se však jedná o nezletilé děti, není podle zákona možné o nich zveřejnit podrobnější informace. K tomu, aby byl každý ze sourozenců umístěn v jiném zařízení, vedly orgán sociálně-právní ochrany dětí závažné zdravotní důvody u jednoho z nich.

Společnému umístění dětí tedy nebrání kapacita zařízení, ale zdravotní stav jednoho ze sourozenců. Tyto důvody uznal také příslušný okresní soud, který s tímto umístěním dětí souhlasil. Kvůli harmonickému vývoji sourozenců a jejich biologických vazeb, je v současné době navíc zajištěn jak vzájemný styk dětí, tak i jejich kontakt s příbuznými.

Krajský úřad bude případ sourozenců i nadále pečlivě sledovat. Jakmile to dovolí zdravotní stav jednoho z dětí, budou sourozenci umístěni pohromadě v jednom zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.