Kalousek: Babišovi kluci z StB a KGB to znovu zkoušejí vzít do ruky

19.09.2014 14:18

Řeč na 17. schůzi PS PČR dne 19. 9. 2014

Kalousek: Babišovi kluci z StB a KGB to znovu zkoušejí vzít do ruky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Děkuji za slovo. Já nevím, jestli nestojí za zamyšlenou, já nevím, jestli nestojí za zamyšlení ta úvaha pana předsedy Stanjury, že jsme tady měli zdevastovanou zemi v roce 1990 především díky estébákům. Ono je to, to je opravdu na zamyšlení, protože vezmeme-li dnešní týdeník ECHO, můžete když najít i na mém facebooku, týdeník ECHO napočítal v bezprostřední přítomnosti vlastníka Agrofertu a prvního místopředsedy vlády 17 elitních agentů StB a KGB.

A jestli je pravda to, co pan Babiš občas rád říká, že Agrofert vzkvétá, tedy jistě vzkvétá i pomocí jeho nejbližších spolupracovníků, tak je otázka, jestli by, kdyby tihle kluci to tady dělali dál v České republice, jestli by Česká republika také nevzkvétala, oni si to zcela jistě myslí a možná, že si teď berou second servis a napodruhé to zkouší vzít do ruky.

Takže já si myslím, že to, co řekl pan předseda Stanjura, stojí za velmi hlubší úvahu než za běžnou větu v běžné parlamentní přestřelce.

To tedy za prvé.

Za druhé, pane ministře - prostřednictvím paní předsedající - prosím, abyste nepřeslechl to, co tady řekl pan poslanec Farský. Ono to, prosím pěkně, bylo signifikantní. Byť to byla maličkost, bylo to signifikantní pro celé vaše vystupování a vystupování celého vašeho hnutí v posledních měsících. Vy jste tady stál a jako první místopředseda vlády, významný ústavní činitel, jste řekl "já jsem nikdy neřekl 200 mld.". Pak jde někdo, kdo k tomu má dokument a řekl: 200 mld. jste řekl tam a tam, tehdy a tehdy, v tolik a v tolik hodin, v tolik a tolik vteřin.

A takhle vy argumentujete, prosím pěkně, pořád a ve všem. Já jsem nikdy nechtěl zrušit rozsudek smrti. Chtěl, před dvěma dny, ale vy si na to už nepamatujete.

Já jsem nikdy nechtěl zvyšovat strukturální deficit, ale zvyšujete, protože to uvádíte ve svých oficiálních dokumentech.

Já jsem nikdy nechtěl zvýšit daně, ale zvyšujete, protože to uvádíte ve svých oficiálních dokumentech.

Uvědomujete si, prosím, že jedním z hodnot ústavního činitele České republiky je jeho elementární věrohodnost v konzistenci argumentů? Že můžete říkat věci, se kterými lidé nesouhlasí, že můžete říkat věci, které lidem vadí, které lidi dráždí, ale neměl byste, pokud chcete, aby vám někdo věřil aspoň dnešní datum, neměl byste si odporovat ve dvou větách během tří minut. To vám nedělá vůbec žádné potíže.

Vám nedělá potíže říci jeden den něco jiného než jste říkal včera. Vám nedělá potíže s otevřeným pohledem lhát, že jste nikdy nic neřekl, když jste řekl.

Vám nedělá potíže říci, že snižujete výdaje, když současně vydáváte oficiální dokumenty, že je zvyšujete.

Vám nedělá potíže říci, že snižujete strukturální deficit, když současně vydáváte oficiální dokumenty, že strukturální deficit zvyšujete.

Pane ministře, vy neustále lžete. Lžete této Poslanecké sněmovně, což se mě dotýká jako jejího člena, lžete české veřejnosti. Těch dokumentů, dokonce i s hodinami a vteřinami, kdy jste to řekl a usvědčujete se ze lži, už je několik metrů.

Jste si opravdu jist, že tohle je důstojná reprezentace vlády České republiky? Lhát pětkrát denně a popírat své vlastní věty, které jsem řekl včera?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Z prosperity zbylo zelené vydírání, z bezpečnosti přidělování migrantů

14:17 Rajchl (PRO): Z prosperity zbylo zelené vydírání, z bezpečnosti přidělování migrantů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí vstupu České republiky do Evropské unie.