Kalousek (TOP 09): Dovolte mi, abych se s vámi rozloučil

19.01.2021 16:03

Projev na 79. schůzi Poslanecké sněmovny 19. ledna 2021 k ukončení poslaneckého mandátu

Kalousek (TOP 09): Dovolte mi, abych se s vámi rozloučil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Vážené dámy, vážení pánové,

nepamatuji si, že bychom lednovou schůzi zahajovali už v ostré volební kampani. To skutečně nečekaně brzké vyhlášení voleb způsobuje, že nejenom ta poschůze, ale všechny následující řádné i mimořádné schůze, už budou v rámci volební kampaně. Já pokládám za racionální a taktické, aby v takovém případě nadále ve Sněmovně v diskuzi vystupovali dominantně ti poslanci, kteří se budou ucházet o hlasy voličů v letošních volbách, což já, jak známo, nejsem.

Anketa

Je to doživotní konec Miroslava Kalouska ve vrcholové politice?

67%
33%
hlasovalo: 3376 lidí

Je tedy zřejmé, že moje dvaadvacetiletá dráha aktivního poslance, se dovršila právě nyní, protože pasivní závěr této dráhy by byl pravda možná pohodlný, ale dával by pramalý smysl. Rozhodl jsem se proto, že svůj mandát ukončím dnes. Dovolte mi proto, abych se s vámi rozloučil. Abych se omluvil jednomu každému z vás, kdo se snad někdy mým vystoupením cítil osobně dotčen. Ujišťuji vás, že to nikdy nebylo osobní, vždycky to bylo v zápalu politické diskuze. Ani já necítím žádnou osobní hořkost a bude mi ctí každého z vás kdykoliv v budoucnu srdečně pozdravit.

Přeji vám hodně zdraví v těchto časech, radosti z práce a také občas trochu legrace. Na základě článku 24 Ústavy se vzdávám mandátu člena Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Mějte se moc fajn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.