Kancelář senátora Valenty pokračuje v bezplatném dotačním poradenství

19.02.2016 19:05

Regionální kancelář slováckého senátora Ivo Valenty pokračuje v konzultačních hodinách, které jsou zaměřeny na čerpání dotací. Tentokrát se jedná o dotace, které druhým kolem vyhlásilo Ministerstvo zemědělství z programu Podpora rozvoje venkova. Dotační specialisté poradí firmám či jednotlivým podnikatelům s vyřízením jejich dotačních žádostí pochopitelně zdarma.

Kancelář senátora Valenty pokračuje v bezplatném dotačním poradenství
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Konzultace jsou určeny například zájemcům o poradenství v oblasti podpory agroturistiky, zahájení činnosti mladých zemědělců, investic do zemědělských činností, podpory energie z obnovitelných zdrojů a dalších oblastí.  

„V rámci své senátní praxe se často setkávám s podnikateli a drobnými živnostníky, kteří potřebují podporu k tomu, aby mohli své firmy dále rozvíjet. Jenže si nevědí rady s žádostmi. Pravidla pro čerpání dotací – ať už evropských, či státních, jsou často složitá nebo nepřehledná,“ uvedl senátor Ivo Valenta, a doplnil: „Rád bych zájemcům o dotace postup při jejich vyřizování zjednodušil tak, aby mohli věnovat více času vlastní práci než papírování a zjišťování, jak o dotace správně žádat. Především těmto žadatelům chceme pomoci k tomu, aby měli připraveny všechny potřebné náležitosti k úspěšnému vyřízení jejich žádostí.“

Konzultace probíhají každý druhý čtvrtek v měsíci, mezi 14 a 16 hod., a to v senátorské kanceláři v pasáži Slunce na uherskohradišťském Masarykově náměstí. Jsou určeny těm farmářům, sedlákům a podnikatelům v zemědělství, kteří uvažují o možnosti požádat o dotace pro podnikání v agroturistice, pro investice do nezemědělských činností, na podporu vývoje nových produktů či technologií v zemědělské prvovýrobě. Pomoc je nabízena také žadatelům z řad začínajících zemědělců (do 40 let) či pro organizátory vzdělávacích a informačních akcí v oblasti zemědělské problematiky.  Odborníci jsou rovněž připraveni poradit případným žadatelům z řad majitelů lesů, kteří uvažují o finančním příspěvku na obnovu lesních porostů, na neproduktivní investice v lesích, či přeměnu porostů náhradních dřevin.

Senátor Ivo Valenta spustil ve své senátorské kanceláři pravidelné konzultační hodiny s oborníky na čerpání dotací již v červnu loňského roku. Jednalo se tehdy o evropské dotace. Zájem o konzultace byl velký. Této možnosti v rámci evropských dotací využili desítky podnikatelů, ale také několik obcí celého Slovácka.

Zájemci o konzultace mohou kontaktovat kancelář senátora a domluvit si přesný termín pro odbornou konzultaci. Stačí zavolat na telefon +420 737 277 102 nebo napsat na e-mail kancelar.slovacko@ivalenta.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…