Kancelář senátora Valenty pokračuje v bezplatném dotačním poradenství

19.02.2016 19:05

Regionální kancelář slováckého senátora Ivo Valenty pokračuje v konzultačních hodinách, které jsou zaměřeny na čerpání dotací. Tentokrát se jedná o dotace, které druhým kolem vyhlásilo Ministerstvo zemědělství z programu Podpora rozvoje venkova. Dotační specialisté poradí firmám či jednotlivým podnikatelům s vyřízením jejich dotačních žádostí pochopitelně zdarma.

Kancelář senátora Valenty pokračuje v bezplatném dotačním poradenství
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Konzultace jsou určeny například zájemcům o poradenství v oblasti podpory agroturistiky, zahájení činnosti mladých zemědělců, investic do zemědělských činností, podpory energie z obnovitelných zdrojů a dalších oblastí.  

„V rámci své senátní praxe se často setkávám s podnikateli a drobnými živnostníky, kteří potřebují podporu k tomu, aby mohli své firmy dále rozvíjet. Jenže si nevědí rady s žádostmi. Pravidla pro čerpání dotací – ať už evropských, či státních, jsou často složitá nebo nepřehledná,“ uvedl senátor Ivo Valenta, a doplnil: „Rád bych zájemcům o dotace postup při jejich vyřizování zjednodušil tak, aby mohli věnovat více času vlastní práci než papírování a zjišťování, jak o dotace správně žádat. Především těmto žadatelům chceme pomoci k tomu, aby měli připraveny všechny potřebné náležitosti k úspěšnému vyřízení jejich žádostí.“

Konzultace probíhají každý druhý čtvrtek v měsíci, mezi 14 a 16 hod., a to v senátorské kanceláři v pasáži Slunce na uherskohradišťském Masarykově náměstí. Jsou určeny těm farmářům, sedlákům a podnikatelům v zemědělství, kteří uvažují o možnosti požádat o dotace pro podnikání v agroturistice, pro investice do nezemědělských činností, na podporu vývoje nových produktů či technologií v zemědělské prvovýrobě. Pomoc je nabízena také žadatelům z řad začínajících zemědělců (do 40 let) či pro organizátory vzdělávacích a informačních akcí v oblasti zemědělské problematiky.  Odborníci jsou rovněž připraveni poradit případným žadatelům z řad majitelů lesů, kteří uvažují o finančním příspěvku na obnovu lesních porostů, na neproduktivní investice v lesích, či přeměnu porostů náhradních dřevin.

Senátor Ivo Valenta spustil ve své senátorské kanceláři pravidelné konzultační hodiny s oborníky na čerpání dotací již v červnu loňského roku. Jednalo se tehdy o evropské dotace. Zájem o konzultace byl velký. Této možnosti v rámci evropských dotací využili desítky podnikatelů, ale také několik obcí celého Slovácka.

Zájemci o konzultace mohou kontaktovat kancelář senátora a domluvit si přesný termín pro odbornou konzultaci. Stačí zavolat na telefon +420 737 277 102 nebo napsat na e-mail kancelar.slovacko@ivalenta.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.