Kasal (ANO): Pokud někdo chtěl, tak se mohl pravidelně informovat

04.05.2022 18:27

Projev na 20. schůzi Poslanecké sněmovny 4. května 2022 k zákonu o pojistném na veřejné zdravotní pojištění

Kasal (ANO): Pokud někdo chtěl, tak se mohl pravidelně informovat
Foto: Archiv Davida Kasala
Popisek: David Kasal

Děkuji, paní předsedající. Já jsem za posledních 24 hodin nemluvil a teď mě to nenechalo klidným. Na to, že se s Tomem známe velmi dlouho, tak jsem si udělal pár poznámek.

Začnu eReceptem. Já si velice dobře pamatuju, kdy jsme seděli tamhle v Aktech a kde jsme cizelovali to, že ta politická reprezentace, která tady byla v minulém období, ten eRecept schválila. Já nezpochybňuji to, že se museli lékaři objet, ale tady to bylo schváleno. Jinak by to nebylo a dělalo se to s určitým kompromisem, aby to vůbec prošlo.

Za druhé - hemodialýzy. Na hemodialýzy se kolegové nemůžeme koukat prizmatem Prahy, protože hemodialýzy v některých krajích nejsou. A já si pamatuji v předchozím období, kdy konkrétně v našem Pardubickém kraji se dodělávaly, aby to bylo pokryto.

Za třetí, co se týká toho, že vláda dala peníze do zdravotnictví. Já si nemyslím, že tady zaznělo, že peníze dala vláda ze svého. Já si pamatuju ty doby, protože už jsem ve zdravotnictví taky nějakou dobu, dvacet osm let, a předchozí vlády ODS, ČSSD měly možnost tam ty peníze dát taky. Mohly taky navýšit na 10 %. Udělaly to? Neudělaly. A já jsem tady rád, že to k tomu dospělo a bylo to tak.

Poslední věc, jestli mám ještě čas. Byl jsem členem KS COVID, která pravidelně dávala hlášení, bylo to požadované i zdravotním výborem, bylo to vyvěšeno, takže pokud někdo chtěl, tak se mohl pravidelně informovat na stránkách Ministerstva zdravotnictví. A minimálně, co se udělalo, tak se udělal systém krajských koordinátorů, kdy se zmapovali všechny jipky, všechny lůžka jipek, všechna zařízení, kde byl kyslík. A už musím končit.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.