Kašný (KDU-ČSL): Zlínský kraj uspěl s dalším rozsáhlým projektem v oblasti kultury a opraví zámek Kinských

11.09.2018 6:34

Ke třem velkým projektům, které začne Zlínský kraj realizovat v oblasti kultury s přispěním evropských dotací (Památník Velké Moravy v lokalitě Uherské Hradiště – Staré Město – Modrá; hospodářský dvůr v Rymicích a Ploština) přibyl ještě jeden – vybudování nových expozic v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí.

Kašný (KDU-ČSL): Zlínský kraj uspěl s dalším rozsáhlým projektem v oblasti kultury a opraví zámek Kinských
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Ministerstvo pro místní rozvoj totiž schválilo investiční záměr Zlínského kraje, který bude realizován v krajské příspěvkové organizaci – Muzeu regionu Valašsko.

„Na modernizaci výstavních prostor Zámku Kinských jsme získali dotaci téměř 73 milionů korun, což je pokračování úspěšného tažení Zlínského kraje na využití finančních zdrojů Evropské unie k významnému zvýšení kvality našich muzeí. Zlínský kraj uspěl v krátké době se čtyřmi mimořádně náročnými projekty a blížíme se téměř k půl miliardě korun na realizaci záměrů, které byly dlouho plánovány, ale nedařilo se zajistit peníze na jejich uskutečnění. Mám obrovskou radost z toho, že se to konečně podařilo. Uspěli jsme díky precizní připravenosti našich projektů a nyní se můžeme pustit do radikální modernizace zastaralých objektů a vybudovat nové moderní výstavní prostory odpovídající požadavkům 21. století," řekl radní Miroslav Kašný, zodpovědný za kulturu, památkovou péči, spolupráci s církvemi, mládež a sport.

Stávající provoz zámku Kinských je z hlediska ochrany sbírkových předmětů nevyhovující a v jeho části dochází kvůli nadměrné vlhkosti zdiva k ohrožení uložených sbírkových předmětů.

„Díky investičnímu záměru, který můžeme s evropskou dotací realizovat, dojde k odstranění vlhkosti zdiva a k zajištění dobrého stavebně technického stavu budovy a zároveň k vytvoření nových depozitářů a expozic s bezbariérovým přístupem," dodal radní Miroslav Kašný.

Celková alokace ve výzvě Muzea II, do které byly projekty podávány, je 1.058 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.