Kašová (KSČM): Nešťastný start prázdnin

30.06.2014 21:54

Začaly prázdniny a noc z pátku na sobotu byla pro mnohé rodiče velmi skličující. Policie České republiky i městská policie provedly totiž kontroly v restauracích, diskotékách a barech a přišly k alarmujícím zjištěním.

Kašová (KSČM): Nešťastný start prázdnin
Foto: KSČM
Popisek: MUDr. Eva Kašová (KSČM)

Například sedmnáctiletý mladík v Praze nadýchal 2, 13 promile alkoholu v dechu. Policisté během jediné noci zajistili 32 mladistvých pod vlivem alkoholu. K jejich překvapení mezi nimi byly dvanáctileté děti. Udivení rodičů, kteří zjistili, že dítě není u kamaráda, ale na diskotéce, bylo veliké. Vítězové této nepříliš šťastné soutěže byli dvě dívky a chlapec již v pátek dopoledne v Brně. Záchranáři konstatovali dokonce několik případů intoxikace mladistvých alkoholem. Skončili na oddělení JIP. Pojďme se zamyslet nad tím, kolik práce lékařům i záchranářům přidaly tyto „oslavy“ a je možné, že právě vážně nemocný člověk čekal na jejich dojezd. A proto bych chtěla apelovat na všechny, kteří máme možnost toto změnit, uvažujme o tom, jak zvýšit prevenci u dětí a mládeže v rámci konzumace alkoholu i dalších návykových látek. Jen tak nebudeme mít obavu z toho, jak dopadne mladá generace a budeme moci bez obav spát a neprožívat strach, zdali nás vzbudí telefon policie, že naše dítě je právě jinde, než předpokládáme.

MUDr. Eva Kašová, kandidátka do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 6 – Louny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bubeníček (KSČM): Kam až došla nenávist, politická netolerantnost, nerespektování člověka člověkem

17:04 Bubeníček (KSČM): Kam až došla nenávist, politická netolerantnost, nerespektování člověka člověkem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.