Kaucký (ČSSD): Taxikáři si nesmějí brát Pražany jako rukojmí

12.02.2018 13:21

Klub zastupitelů hl. m. Prahy za ČSSD chápe důvody, ale ostře odmítá formu pokračujících protestů taxikářů, kteří blokují veřejné komunikace a klíčové dopravní tepny.

Kaucký (ČSSD): Taxikáři si nesmějí brát Pražany jako rukojmí
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Je naprosto nepřijatelné, aby si taxikáři za účelem prosazení svých požadavků opakovaně brali Pražany jako rukojmí a paralyzovali dopravu v našem městě. Obyvatelé Prahy nemohou a nesmějí nést následky naprosté neschopnosti a diletantství ministerstva dopravy“, říká předseda klubu ČSSD Lukáš Kaucký.

Zastupitelé za ČSSD považují za kritickou a neudržitelnou situaci, kdy stávající legislativní úprava vůbec nepokrývá tzv. alternativní taxislužby. Rovněž alarmující je dlouhodobá neschopnost ministerstva dopravy předložit příslušnou legislativní změnu, byť od prvních protestů taxikářů uplynuly na začátku února přesně dva roky.

„Nejnovější prohlášení ministerstva, že na prosazení novely zákona potřebuje další rok až dva, považujeme za výsměch nejen taxikářům, ale všem Pražanům, ale i obyvatelům ostatních českých a moravských měst, které se potýkají s podobným problémem. Je to fatální selhání politického vedení resortu,“ uvedl náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.,

Apelujeme proto na Sdružení pražských taxikářů, aby svůj protest a nátlak směřovali přímo na ministerstvo dopravy, jež je přímo zodpovědné za stávající stav a za jeho promptní nápravu. Dva roky vedení resortu jejich protesty ignorovalo a alibisticky celý problém nechávalo na bedrech obyvatel Prahy a vedení pražské radnice,“ uzavřel Kaucký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…