Kavij (KSČM): Další posilování amerických základen v Německu

09.09.2018 6:33

Na základě oznámení velvyslance USA Richarda Grenella které pronesl v Berlíně, přesune americká armáda na základny v Německu do roku 2020 dalších 1500 vojáků.

Kavij (KSČM): Další posilování amerických základen v Německu
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Se vstřícným stanoviskem k tomuto kroku přispěchala“ i německá  ministryně obrany Ursula von der Leyenová.  

Plán na posilování  amerických vojáků u našich západních  sousedů přichází v době, kdy  armáda USA se potýká s nedostatkem zájemců a láká je na extra příplatky. Například v loňském roce čekala na rekruty „sladká“odměna v podobě 20 tisíc dolarů pokud nastoupili v období červenec - září uvedeného roku do „služeb“ armády.

 

V současné době mají Spojené státy kolem 800 známých vojenských území mimo  USA. Na  jejich  základnách v Německu  se v současné době  nachází více než 33 tisíc amerických vojáků. Uvedená „posila“ 1500 amerických   vojáků v Německu se tak  může  jevit jako kapka v moři. Ve skutečnosti je  znamením posilováním příprav na vyvolání válečného konfliktu v Evropě, na válečný konflikt s Ruskou federací.  Pokračováním hysterie ruské válečné hrozby, kterou  u nás neustále přiživují především TOP 09 a ODS.  Protiruské rétoriky, která ve spojení s rétorikou antikomunismu znamená  nejen pro poslance typu Miroslavi Němcové či Karla Schwarzenberga „výslunní na politické scéně“ téměř celé polistopadové období.

Výše finanční částky na zbrojení, stovky vojenských amerických základen po celém světě, válečné konflikty, které  USA pod pláštíkem NATO rozpoutaly od roku 1990 ukazuje nejen kdo ve skutečnosti   destabilizuje světový mír, ale je především  hrozbou pro zánik lidské civilizace.

(převzato z Profilu)

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.