Kavij (KSČM): S jakými radami se nám vrátil ministr Bělobrádek z USA?

04.08.2017 4:33

Tak se nám ministr Bělobrádek vrátil z další „poradní“ cesty do Ameriky, kam se vydal v době vygradování obav z koalice se Starosty spojené s podzimním zastoupením KDU-ČL v novém složení poslanecké sněmovny.

Kavij (KSČM): S jakými radami se nám  vrátil  ministr Bělobrádek z USA?
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Vrátil se s příslibem a ujištěním , že Američané  i po nástupu nové americké  administrativy dostojí   svým závazkům  v rámci NATO  a v případě, že by například Rusko napadlo některého ze členů NATO mu přišli na pomoc.

Směrem k voličům je Bělobrádkův návrat do „vlasti“ spojen i s prohlášením, že je připraven rezignovat, pokud KDU-ČSL skončí v letošních říjnových sněmovních volbách s horším výsledkem než před čtyřmi lety.

Důvod proč volit právě KDU – ČSL je podle vyjádření předsedy strany Bělobrádka na Parlamentních listech prostý. „ Jsme skromní a nejlepší“. Ale dá se hovořit o skromnosti této strany v případě největší majetkové zlodějny a krádeže po roce 1989 v podobě tzv. restitucí církevního majetku?

A s čím novým ve volebním programu tato proněmecky orientovaná strana přichází před voliče tentokrát? Jedná se o stále stejné priority - podpora mladých rodin s dětmi, školství, zdravotnictví, důstojný život seniorů. Ostatně jako většina ostatních politických stran. Priority, které KDU-ČSL omílá kolem dokola téměř 30 let, bez většího hmatatelného výsledku.

Není na místě straně, která v oblasti zbrojení tak velice souzní s USA poskytnout malé doporučení v podobě využití části finančních prostředků na neopodstatněné navyšování výdajů na obranu právě pro sociálně nejzranitelnější skupiny obyvatelstva? Nebo se rozpomenout na rok před 1989 na poskytování tzv. novomanželských půjček?

Výsledky voleb nám mnohé zodpoví a napoví.

V případě nepříznivého výsledku KDU –ČSL zda se jednalo pouze o Bělobrádkův předvolební folklór, nebo udělá chlapské gesto a svoji rezignaci skutečně nabídne.

Nejspíše ale uslyšíme prohlášení, že z důvodu obrany demokracie proti Babišovi je jeho odstoupení politicky nepřijatelné a jeho rezignací by hrozila totalita. Zklamal snad někdy lidovec?

Za situace, že KDU- ČSL bude „poctěna“ účastí i v nové vládě se můžeme dočkat dalšího sbližování Sudetoněmeckého krajanského sdružení s Bělobrádkem a Hermanem a nastolení jejich dlouhodobě palčivého požadavku v podobě prolomení Benešových dekretů.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.