Kavij (KSČM): Stane se Havlova „blbá nálada“ po volbách minulostí?

12.06.2017 4:00

Mobilizující zvolání Karla Schwarzenberga »musíme vyrazit ze smradu na čerstvý vzduch a změnit ČR« budí zdání, že je pouze předvolební rétorikou navazující na dřívější výroky Václava Havla o »blbé náladě« či Miloše Zemana o »spálené zemi«.

Kavij (KSČM): Stane se Havlova  „blbá nálada“  po volbách minulostí?
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

 

 

 Zvláště když Tomáš Halík ve svém hodnocení občanům sděluje, že si žijeme relativně jako v ráji. I když je potřeba »vyvětrat Hrad od zápachu nikotinu, kořalky, lží, vulgarit a hulvátství«.

 

Nevypovídají ale ve skutečnosti tyto výroky o tom, jak se v budování divokého českého kapitalismu dařilo různým tunelářům, mafiánům a podvodníkům? Kuponová privatizace spojená s Viktorem Koženým, Soudkova Škodovka, Chemapol, Mostecká uhelná, tunel Blanka, Hušákova Sazka, miliardové kauzy patřící do seznamu mnoha desítek dalších umně provedených privatizačních lumpáren v právním vakuu tohoto státu.  Zatímco v případě dvojnásobného nájemného vraha trvalo našemu soudnictví uznat jej vinným několik let, tak za finanční machinace nebyl většinou odsouzen nikdo! A tak volič zůstane i nadále masírován ujištěním, že pouze hlas každého jedince může po volbách něco změnit.

 

Přestože i před letošními poslaneckými volbami vznikají nové politické strany a uskupení, vládní koalice vznikne pravděpodobně opět z tradičních parlamentních stran. To znamená, že občané se smradu nejen nezbaví, ale blbá nálada v koloniálním postavení republiky bude pokračovat nadále. Politické strany ODS, TOP 09, KDU–ČSL i ČSSD, které během 27 let popřevratového vládnutí myslely víc na vlastní prospěch než na občany, jsou toho plně zárukou.

              

 

Naši senioři se tak v případě účasti ANO 2011 ve vládě mohou těšit na realizování vize ministra financí Pilného, znamenající makat se sekačkou až do smrti, protože na důchody nebudou peníze. Ty budou z větší části použity k navyšování resortu obrany pro uskutečňování další agresivní politiky NATO. Vždyť je potřeba udělat rázný konec s rozpínavostí Putinova Ruska představujícího největší nebezpečí pro zachování míru a demokratických hodnot ve světě! No a zbývající část financí bude určena na pomoc fašizující se Ukrajině. Právě proti Rusku, dělajícímu si choutky na zabrání dalšího ukrajinského území.

 

V případě pokračujícího vládnutí KDU–ČSL můžou již ministři   Bělobrádek a Herman připravovat s německým Sudetoněmeckým landsmanšaftem návrh společné smlouvy o začlenění ČR k Německu, jež má svá pozitiva. Došlo by konečně k několikanásobnému zvýšení minimální mzdy našich zaměstnanců stejně jako ukončení diskuse, kdo bude velet společné armádě.

 

Pro naplnění této vize zbývá udělat poslední pojistný krůček. Za vydatné mediální masáže zvolit v nadcházejících prezidentských volbách hlavu státu, která bude jednoznačně splňovat představy západně orientované zahraniční politiky a dbát přitom na důsledné dodržování lidských práv při dialogu s Čínou. Bohužel ke svému věku jedním z hlavních aktérů tohoto klání již nebude Karel Schwarzenberg. Zdá se ale, že představy nejen pražské kavárny v mnohém naplňuje bývalý akademik Drahoš. A ty chybějící si s přispěním pánů vlastenců Kocába a Vondry osvojí velmi rychle!

 

                       Mgr. Miroslav KAVIJ, předseda Pl KV KSČM

Převzato z profilu.

 

 

 

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.