Kavij (KSČM): Zelenskyj zdvojnásobil své jmění. A občané naší republiky?

26.01.2023 4:31 | Komentář

Prezidentský diktátor Zelenskyj, jak jej nazývá stále více našich občanů, se dočká dalšího přísunu vojenské techniky.

Kavij (KSČM): Zelenskyj  zdvojnásobil své jmění. A občané naší republiky?
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Tentokrát tanků Leopard, kolem kterých bylo mezi armádními jestřáby takové vzrůšo v době, kdy vojáci 14 polských posádek tanků Leopard oznámili, že odchází z armády, poněvadž nebudou bojovat na Ukrajině! (více ZDE)

Ponechme stranou, kdo bude vycvičovat ukrajinské vojáky na uvedenou techniku trvající údajně celý rok, neboť ukrajinský prezident své všestranné úsilí směřuje momentálně na provedení čistek v nejvyšších patrech státní správy, kde se korupci daří stále víc a více. V době, kdy jak se zdá bobtnají hluboké rozpory ve vedení Ukrajiny. Odměnou pro oligarchu Zelenského budiž skutečnost, že během posledního roku více než zdvojnásobil své jmění na současných 1,5 miliardy dolarů a stal se tak dalším dolarovým miliardářem.

Zatímco rozhazovačná proukrajinská Fialova vláda z kapes daňových poplatníků přispívá každým dnem na pokračování válečného konfliktu na Ukrajině , občané ČR jsou nadále ožebračováni. Navzdory skutečnosti, že největší lhář od dob Havla , současný premiér vlády Petr Fiala se při každé sebemenší příležitosti chlubí, kterak ČR bravurně zvládla nelehkou situaci, do které nás prý zatáhl Putin.

Ve skutečnosti výsledkem více než roční nečinnosti asociální vlády je neřízená inflace, která patří k nejvyšším mezi státy v EU. Pokles reálných mezd a kupní síly obyvatelstva, výše úrokové sazby, kterou republika od listopadového převratu nezažila. To vše s nedostatkem léčiv, dalším zdražováním potravin a základních potřeb občanů.

Aby toho nebylo málo k dalšímu ožebračování a vysávání úspor občanů připravuje pravicová vláda další asociální kroky.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí

Zatímco celá Francie se bouří proti prosazení zvýšení věku odchodu svých občanů do starobního důchodu na 64 let, naše vláda připravuje za dobu více než třicetiletého budování kapitalismu s lidskou tváří již další posunutí věkové hranice, která je momentálně 65 let.

Dalšími asociálními kroky, které nahradí rádoby válečnou daň k získání přílivu financí do prázdné státní kasy je navrhované sjednocení dvou současných snížených sazeb DPH na jednu, znamenající tak další zdražení léků, ubytovacích a stravovacích služeb, vstupného na kulturní a sportovní akce atd.

Pro KSČM, která se dlouhodobě snaží prosazovat podmínky pro důstojné žití každého občana je nejvyšší prioritou život občanů v míru, který se zvyšující se snahou o zatažení příslušníků A ČR a dobrovolníků do přímého válečného konfliktu na Ukrajině nabývá stále více na aktuálnosti. Reálnou hrozbu dokládá i „čerstvé“ vyjádření náčelníka generálního štábu ACR Karla Řehky: „Pokud by došlo k válce mezi NATO a Ruskem na východním křídle aliance, profesionální armáda by na plnění úkolů nestačila. Stát by tak musel přistoupit minimálně k výběrové mobilizaci.“

V USA a dalších vyspělých demokratických státech ke kterým se Fialova vláda hrdě hlásí, je dávno uplatňována zásada, že v čele státu nestojí generál. U nás navíc generál, který dlouhodobě lže svým občanům o své minulosti. Důvody, proč KSČM vyzývá voliče, aby ve 2. kole prezidentských voleb dali svůj hlas protivládnímu kandidátu Andreji Babišovi jsou zveřejněny ZDE.

 

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.