Keremidský (SPO): Konec zadlužování, konec diktátu Unie aneb Volební program koalice SPD a SPO v Jihomoravském kraji

10.09.2016 14:04

Představujeme vám stručný volební program koalice Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) a Strany Práv Občanů (SPO) pro krajské volby v Jihomoravském kraji

Keremidský (SPO): Konec zadlužování, konec diktátu Unie aneb Volební program koalice SPD a SPO v Jihomoravském kraji
Foto: SPO
Popisek: Marian Keremidský

1.   ZASTAVÍME NELEGÁLNÍ IMIGRACI

-          prosadíme absolutní zákaz přijímat na území kraje ilegální migranty, nechceme na území našeho kraje budovat žádná azylová a detenční zařízení a mešity pro muslimské imigranty

2.   CHCEME RADIKÁLNÍ ZMĚNU POLITICKÉHO SYSTÉMU, CHCEME PŘÍMOU DEMOKRACII

-          podporujeme přímo voleného prezidenta, referendum a odvolatelnost politiků. Jsme pro přímou volbu hejtmanů, primátorů a starostů

3.   ZASTAVÍME DIKTÁT EU

-          prosadíme právo občanů rozhodnout v referendu o setrvání či vystoupení ČR z Evropské unie

4.   KONEC POPLATKŮ ČESKÉ TELEVIZI

-          Jihomoravský kraj navrhne změnu zákona, který zruší koncesionářské poplatky České televizi pro seniory a zdravotně postižené občany

5.   PODPORA ZAMĚSTNANOSTI

-          Naší prioritou je vysoká zaměstnanost v celém regionu, toho bychom chtěli dosáhnout budováním takové infrastruktury, která lidem přinese práci dlouhodobě.

6.   DOPRAVA

-          Trváme na realizaci trasy R 43 – Brno – Svitavy, R 52 Brno – Mikulov s napojením na rakouský dálniční systém, R 55 Rohatec – Uherské Hradiště - Zlín a I 53 – Pohořelice – Znojmo. Podporujeme budování městských obchvatů a dalších prioritních silnic.

7.    ZDRAVOTNICTVÍ A SOCIÁLNÍ SLUŽBY

-          Jsme proti privatizaci nemocnic a rozprodávání výnosných zařízení. Investování do zdravotnických zařízení vidíme jako správné.

     Investici do vybudování sítě center sociálních služeb považujeme za nevyhnutelnou. Přinese nejen seniorům větší šance na umístění v zařízeních tohoto typu. Tato centra by se měla stát poskytovatelem sociálních služeb také pro osoby zdravotně a tělesně postižené.

8.    ŠKOLSTVÍ

-          Podporujeme zkvalitnění odborných učilišť zřizovaných krajem, to považujeme za dobrou investici do budoucího hospodářského rozvoje našeho kraje, hlavní podmínkou je také spolupráce s podnikatelským sektorem.  Důležitá je dostupnost mimoškolních vzdělávacích institucí pro rodiny s dětmi i v menších městech.

9.     KULTURA, SPORT

-          V regionech funguje veliké množství nadaných lidí, spolků a podobně, které se zabývají kulturou a podporu si zaslouží. Stejně tak si zaslouží pozornost i velké množství chátrajících památek.

-          Naši podporu v rámci kultury budou mít příspěvkové organizace, jejichž zřizovatelem je právě Jihomoravský kraj (muzea, umělecké školy) a stejně tak podpoříme významné kulturní akce kraje přesahující jeho rámec (např. festivaly, vinobraní apod.).

-          Podporujeme rovněž výstavbu multifunkčních sportovních areálů, kde by bylo možno provozovat velké množství sportovních aktivit na jednom místě, které by účelně naplňovaly volný čas mládeže. Stejně ale považujeme v této souvislosti za nezbytné podporovat aktivity Středisek volného času zřizovaných právě krajem.

10.                  CESTOVNÍ RUCH, ZEMĚDĚLSTVÍ, ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

-          V rámci jižní Moravy podpoříme především rozvoj tradičního zemědělství a vinařství s následným vlastním zpracováním a prodejem s cílem vytvořit kvalitní regionální produkt.

-          Budeme účinně hledat řešení největšího problému posledních let je na jihu Moravy, což je nedostatek vody, obzvláště na Znojemsku, Břeclavsku a Hodonínsku. 

-          I nadále budeme prosazovat  budování a rekonstrukci čističek odpadních vod.

-          V rámci cestovního ruchu jsme pro větší propagaci jihomoravského venkova jako možného turistického cíle s vazbou na jeho historické hodnoty, zemědělství a lidové tradice.

11.                  KONEC ZADLUŽOVÁNÍ

-          Musíme snížit zadlužení kraje  - to znamená, že prověříme všechny výdaje kraje a následně uspoříme tam, kde jsou výdaje zbytečné. Peníze občanů budeme dávat skutečně jen na užitečné a nezbytné věci. Prosadíme snížení počtu krajských úředníků a uvolněných funkcionářů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky