Keremidský (SPO): Proč Zemanovci a Okamurovci vytvořili pro krajské volby koalici?

22.09.2016 22:16

V letošních krajských volbách, které se uskuteční ve dnech 7. a 8.října, je jedním z kandidujících subjektů v Jihomoravském kraji, skrývající se pod číslem 78, také koalice hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) a Strany Práv Občanů.

Keremidský (SPO): Proč Zemanovci a Okamurovci vytvořili pro krajské volby koalici?
Foto: SPO
Popisek: Marian Keremidský

Pro letošní krajské volby došlo v 11 krajích včetně našeho Jihomoravského ke spojení obou těchto subjektů, které mají své zástupce i v Parlamentu ČR - SPD v Poslanecké sněmovně a SPO v Senátu pod vedením senátora Jana Veleby.

Co ale oba subjekty spojilo pro vytvoření této předvolební koalice?

Tak především podpora přímo zvoleného prezidenta České republiky Miloše Zemana. V současné době je stále více a více vidět, jak správným mužem je na svém místě, zvláště v době všeobecného ohrožení nelegální migrací. Nechci ani domyslet, co by se stalo, kdyby tehdy zvítězil jeho protikandidát. Strana Práv Občanů (Zemanovci) navíc stáli u zrodu zákona o přímé volbě prezidenta a naším společným předvolebním bodem s hnutím SPD - Tomia Okamury je také podpora uzákonění přímé volby starostů, primátorů a hejtmanů.

Skutečnou hrozbou pro naši zemi, a to především jižní Moravu je ale nelegální migrace, která ohrožuje celou Evropu s rozpínavou islamizací, která zachvátila sousední Německo a Rakousko. Naše koalice SPO-SPD je proti jakékoliv nelegální imigraci a islamizaci naší země, nedovolíme vytvoření žádného zařízení pro umístění nelegálních migrantů na území našeho kraje a také souhlasíme s názorem prezidenta Miloše Zemana, aby se v případě větší krize uzavřela hranice s Rakouskem, kterou by hlídala armáda a případně i složky záchranného integrovaného systému. Obě strany, Zemanovci (SPO) a Okamurovci (SPD) jsou stranami přímé demokracie, proto dlouhodobě prosazují také institut všelidového referenda, které by umožnilo občanům rozhodovat o významných otázkách, jako je například také referendum o setrvání země v EU.

Posledním významným bodem, na kterém se koalice Okamurovců a Zemanovců shodla ve své koaliční smlouvě, je postoj ke koncesionářským poplatkům České televize. V současné době probíhá v celé České republice Petice za zrušení koncesionářských poplatků ČT pro seniory a zdravotně a tělesně postižené občany.

Dalším občanům dáme možnost, aby se sami mohli rozhodnout, které kulturní nebo sportovní instituci v kraji nebo třeba dětskému domovu budou poplatek platit.

Kraje mají ze zákona zákonodárnou iniciativu, proto počítá koalice Okamurovců a Zemanovců po volbách s předložením tohoto návrhu zákona Poslanecké sněmovně a Senátu. Česká televize pracuje s více jak 6 miliardovým rozpočtem a její kvalita a hlavně objektivita v poslední době velmi pokulhává. Nedávno zveřejněná odměna přes 2 mil. Kč řediteli ČT ukazuje na „způsob“ nakládání s veřejnými prostředky. Proto soudíme, že si naši senioři vlastně za celý svůj život Českou televizi již dávno předplatili a neměli by nadále připlácet panu řediteli na jeho štědré odměny.

Marian Keremidský, místopředseda SPO a kandidát za koalici Okamurovců a Zemanovců v Jihomoravském kraji

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…