Klán (KSČM): Prezident, který nebyl nikým zvolen

26.05.2024 6:03 | Komentář

Ukrajinskému prezidentovi V. Zelenskému, který byl tamním prezidentem zvolen v roce 2019, vypršel mandát. Nové volby, ve kterých by svůj post obhajoval, ale neproběhly a asi ani neproběhnou. V. Zelenskij tedy nadále zůstává prezidentem Ukrajiny. Nyní se tedy jedná o hlavu státu, která nebyla nikým zvolena.

Klán (KSČM): Prezident, který nebyl nikým zvolen
Foto: janklan.cz
Popisek: Jan Klán, poslanec KSČM za Středočeský kraj

Můžeme tedy tvrdit, že nyní je na dané místo dosazena, respektive je mocnostmi tolerována. Ve své podstatě se nyní stal neomezeným vládcem Ukrajiny, diktátorem. Tato skutečnost vyhovuje zejména USA, ale i některým evropským mocnostem, protože Zelenského přímo podporují v konfliktu s Ruskem. Právě proto nikdo netlačí na jeho znovuzvolení. Z demokratické (pokud někdy demokracií byla) Ukrajiny se tím pádem stává autoritářský stát, protože se i přes probíhající vojenský konflikt neuskutečnily nové prezidentské volby. To je v ostrém kontrastu s Ruskem, kde se i přes probíhající vojenský konflikt na Ukrajině nové volby uskutečnily a byl v nich prezidentem Ruské federace opětovně zvolen Vladimír Putin.

Jak to tedy ale bude dále s V. Zelenským, který nyní bude de facto samovládcem? S největší pravděpodobností jej po určitou dobu bude tolerovat americká CIA, které tento stav věcí určitě vyhovuje. Ostatně z minulosti známe mnoho případů podobného ražení, kdy CIA dosadila nebo následně odstranila mnohé hlavy států. Ať už přímo, nebo většinou pomocí různých intrik. Zelenskému se tak může stát něco podobného, jako se stalo Mossadekovi v Íránu nebo Allendemu v Chile.

V pražském pojetí demokracie si tedy nedemokratické Rusko zvolilo během vojenského konfliktu svého prezidenta, zatímco „demokratická“ Ukrajina si nového prezidenta volit nemusela. Tímto aktem se Ukrajina z demokratické země přesunula k zemím autoritářským, kde je hlava státu dosazena nebo je její předchozí demokratický mandát prodloužen na neurčito. Tuto skutečnost už rovněž známe z historie, a to Německa 30. let 20. století. Ostatně v zemích s autoritářskými sklony se pravděpodobně inspiroval i P. Pavel, který je zcela jistě velkým přítelem V. Zelenského, když si spolu telefonují.

Ostatně Pavlovo volební heslo „řád a klid“ je jako vystřižené z doby vlády A. Pinocheta v Chile. Jak tedy P. Pavel zareaguje na fakt, že V. Zelenskyj již není řádně zvoleným prezidentem Ukrajiny? Pravděpodobně čeští demokraté podpoří hlavu státu Ukrajiny bez mandátu, jako to v minulosti dělávala CIA. Ostatně ve struktuře naší BIS se jeden takový Koudelka již nachází.

Je tedy jasné, že lidový prezident Petr Pavel je jen nepovedenou karikaturou Václava Havla. Velkého humanisty s humanitárním bombardováním. Ten by určitě prezidenta bez mandátu V. Zelenského pokáral. Jenže P. Pavel je jiná liga, když jen napodobuje politiku V. Havla: vztah k Německu, škádlení Ruska, cestu do USA, fráze o Evropě. Holt nová doba. Po fake news je tu fake prezident. A to jak na Ukrajině, stejně i v České republice. Oba dva jsou falešní, protože slouží vojenskoprůmyslovému komplexu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…