Klasnová: Nečasova vláda by pro Ištvána a Šlachtu znamenala konec

21.07.2013 12:30

Kateřina Klasnová a prezident Zeman budou jednat o podpoře vlády premiéra Rusnoka.

Klasnová: Nečasova vláda by pro Ištvána a Šlachtu znamenala konec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Jako první z politických stran zastoupených v parlamentu budou jednat o případné podpoře vlády premiéra Rusnoka Věci veřejné. Předsedkyně poslaneckého klubu Kateřina Klasnová se s prezidentem Milošem Zemanem sejde v neděli v 11 hodin na zámku v Lánech.

Věci veřejné již dříve deklarovaly, že je pro ně nejčistším řešení rozpuštění sněmovny a předčasné volby.Výsledek této schůzky bude jedním ze základů jednání vedení strany a poslaneckého klubu, na kterém se také definitivně rozhodne o stanovisku poslanců klubu VV. Jistotou naopak pro VV je fakt, že nepodpoří jakoukoliv vládu založenou na podpoře „stojedničkové většiny“ složené z pudorysu puvodni koalice.
 
„Poslanecký klub mne  pověřil, abych jednala s prezidentem  o podpoře nebo nepodpoře vlády premiéra Rusnoka. Je to vláda úřednická, to znamená, že by se neměla pouštět do nějakých zásadních velkých politických rozhodnutích. Vláda by naopak měla zklidnit situaci a dořešit věci, které dořešené nejsou. Pro Věci veřejné jsou to například: Definitivní zrušení projektu sKaret, náprava postavení těžce zdravotně postižených osob, obecná náprava fatálních chyb Drábkovy asociální reformy, regulace hazardu tak, jak o ní rozhodl před více než rokem ombudsman, rozšíření pravomocí NKÚ a další. Jsme rádi, že se zatím plní náš základní požadavek a to je nebránit vyšetřováni politických kauz. Kdyby zůstal Nečasův kabinet respektive nějaká jeho obměna u moci, dávno by byl odstraněn státní zástupce JUDr. Ivo Ištvan i šéf UOOZ Robert Šlachta a vše zameteno pod koberec“, říká předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová.
 
Věci veřejné samozřejmě vyslechnou názor pana prezidenta. V této chvíli jde skutečně hlavně o celkové zklidnění situace. Bude záležet na jednání poslaneckého klubu, na zvážení programových priorit, ale také na tom, že se kabinet nepustí do schvalování problémových velkých zakázek.
 
„VV oceňují v tuto chvíli kroky ministryně spravedlnosti Marie Benešové, která tento resort převzala ve složité situaci a svým postojem umožňuje pokračování nezávislého vyšetřování kauzy Nagyová a tří bývalých poslanců ODS,“ doplňuje Kateřina Klasnová. Problémem pro VV je pak nynější vysvětlení financování prezidentské kampaně ministra Fischera.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.