Klasnová: Nečasova vláda by pro Ištvána a Šlachtu znamenala konec

21.07.2013 12:30

Kateřina Klasnová a prezident Zeman budou jednat o podpoře vlády premiéra Rusnoka.

Klasnová: Nečasova vláda by pro Ištvána a Šlachtu znamenala konec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Jako první z politických stran zastoupených v parlamentu budou jednat o případné podpoře vlády premiéra Rusnoka Věci veřejné. Předsedkyně poslaneckého klubu Kateřina Klasnová se s prezidentem Milošem Zemanem sejde v neděli v 11 hodin na zámku v Lánech.

Věci veřejné již dříve deklarovaly, že je pro ně nejčistším řešení rozpuštění sněmovny a předčasné volby.Výsledek této schůzky bude jedním ze základů jednání vedení strany a poslaneckého klubu, na kterém se také definitivně rozhodne o stanovisku poslanců klubu VV. Jistotou naopak pro VV je fakt, že nepodpoří jakoukoliv vládu založenou na podpoře „stojedničkové většiny“ složené z pudorysu puvodni koalice.
 
„Poslanecký klub mne  pověřil, abych jednala s prezidentem  o podpoře nebo nepodpoře vlády premiéra Rusnoka. Je to vláda úřednická, to znamená, že by se neměla pouštět do nějakých zásadních velkých politických rozhodnutích. Vláda by naopak měla zklidnit situaci a dořešit věci, které dořešené nejsou. Pro Věci veřejné jsou to například: Definitivní zrušení projektu sKaret, náprava postavení těžce zdravotně postižených osob, obecná náprava fatálních chyb Drábkovy asociální reformy, regulace hazardu tak, jak o ní rozhodl před více než rokem ombudsman, rozšíření pravomocí NKÚ a další. Jsme rádi, že se zatím plní náš základní požadavek a to je nebránit vyšetřováni politických kauz. Kdyby zůstal Nečasův kabinet respektive nějaká jeho obměna u moci, dávno by byl odstraněn státní zástupce JUDr. Ivo Ištvan i šéf UOOZ Robert Šlachta a vše zameteno pod koberec“, říká předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová.
 
Věci veřejné samozřejmě vyslechnou názor pana prezidenta. V této chvíli jde skutečně hlavně o celkové zklidnění situace. Bude záležet na jednání poslaneckého klubu, na zvážení programových priorit, ale také na tom, že se kabinet nepustí do schvalování problémových velkých zakázek.
 
„VV oceňují v tuto chvíli kroky ministryně spravedlnosti Marie Benešové, která tento resort převzala ve složité situaci a svým postojem umožňuje pokračování nezávislého vyšetřování kauzy Nagyová a tří bývalých poslanců ODS,“ doplňuje Kateřina Klasnová. Problémem pro VV je pak nynější vysvětlení financování prezidentské kampaně ministra Fischera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…