Klasnová: Za hrůzy s sKartou nemůžeme my, ale Drábek

08.08.2013 18:32

Projev na 57. schůzi PSP ČR ze dne 8. 8. 2013.

Klasnová: Za hrůzy s sKartou nemůžeme my, ale Drábek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, já tady nebudu hovořit dlouze, protože v podstatě moji předřečníci shrnuli to, na čem jsem si myslela, že skutečně panuje politická shoda. Pozměňovací návrh, který byl na sociálním výboru, byl opravdu vypracován, a pan ministr to tady znovu řekl, ve spolupráci s ministerstvem práce a sociálních věcí. Tudíž já si myslím, že to je pozměňovací návrh, který je kvalitní a který celý projekt se ctí ukončuje.

Pokud tedy na nás hřímá pan kolega Stanjura, že budeme zodpovědní za nějaké hrůzy, no tak za ty hrůzy bude zodpovědný první ex náměstek a, s dovolením, bohužel i exministr Drábek. Ta smlouva byla nastavena mezi ministerstvem práce a sociálních věcí a Českou spořitelnou velmi nešťastným způsobem, ze kterého neplyne nebo není zcela evidentní, jestli skutečně bude muset Česká republika platit nějaké peníze či nikoli.

Dokonce je zajímavá jedna věc, že i když smlouva je známá, tak ty dodatky, které k ní jsou, tak známé nejsou, a já už válčím s ministerstvem práce a sociálních věcí, už od nějakého října, kdy se snažím tajným dodatkům podle zákona 106 a pomocí různých kasačních stížností atd. dostat.

Takže já si myslím, že tohle není opravdu zodpovědnost sněmovny, ale zodpovědnost sněmovny je tento projekt ukončit, ten pozměňovací návrh je zcela v pořádku. Jak říkám, byl vypracován kvalitně a odborníky. Nevím, kdo vypracovával pozměňovací návrh kolegy Stanjury a kolegyně Kohoutové, opravdu netuším. Myslím si, že bychom měli hlasovat pro to, na čem byla politická shoda, a nevím ani, jak se to má celé stihnout, pokud se příští týden máme rozpouštět a vypouštět. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…