Kleslová (ANO): Chci vyzdvihnout především hrdinství obyčejných Čechů a Pražanů

06.05.2015 9:22

Krajská organizace hnutí ANO v Praze dnes uctila památku obětí padlých při osvobozování Prahy dne 5. května 1945. U budovy Českého rozhlasu, symbolu Pražského povstání, dnes položila věnec předsedkyně pražské organizace ANO Radmila Kleslová.

Kleslová (ANO): Chci vyzdvihnout především hrdinství obyčejných Čechů a Pražanů
Foto: red
Popisek: Radmila Kleslová (ANO)

„Již mnohokrát se při nejrůznějších oslavách připomínaly zásluhy ruských či amerických vojáků. Samozřejmě měli na porážce nacismu klíčový podíl. Ale já bych chtěla dnes vyzdvihnout především hrdinství obyčejných Čechů a Pražanů, kteří v květnu 1945 i před ním bojovali za svobodu často doslova s holýma rukama,“ uvedla k událostem před 70 lety Radmila Kleslová.

Na barikádách bojovaly desetitisíce lidí

Předsedkyně pražské ANO a starostka Prahy 10 Radmila Kleslová připomněla odvahu Pražanů při bránění svého města. Na barikádách bojovaly desetitisíce lidí, 2900jich v bojích s nacistickými vojsky padlo.

„Díky těmto statečným lidem jsme dnes Pražané. Díky nim se můžeme svobodně sejít a slavit výročí konce nejhorší války. Děkuji všem bojovníkům za Prahu a za naší současnou svobodu,“ dodala Radmila Kleslová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…