Klíma (TOP 09): Nestojím o učitele kariéristu, ale o učitele, co dělá svou práci rád

30.06.2017 10:03

V letošním roce na můj podpis čeká 220 vysvědčení, o dvacet víc než loni, a v příštím roce to bude zase dalších patnáct navrch. Rok od roku naše škola roste. Dnes k nám vozí své děti i rodiče z 10 kilometrů vzdáleného Tábora.

Klíma (TOP 09): Nestojím o učitele kariéristu, ale o učitele, co dělá svou práci rád
Foto: archiv Pavla Klímy
Popisek: Pavel Klíma (TOP 09)

Za úspěchem vidím dobré klima, které na naší škole panuje. Je výsledkem kvalitní práce našeho pedagogického sboru a dobrého učitele určitě neudělá kariérní řád. Dobrý učitel je tu pro své žáky, nikoli pro plat, vždyť Česká republika si v přepočtu na průměrný plat váží ze všech členských států, včetně těch východních, svých kantorů nejméně.

Naši učitelé předávají svým žákům nejen znalosti, ale především část své vlastní životní zkušenosti, aby se jednou mohli postavit na vlastní nohy.  Aby ale našim učitelům vydrželo nadšení a entusiasmus, potřebují klid na svou práci, potřebují, aby měli čas na své žáky a aby je o tento čas nepřipravovala stále přebujelejší byrokracie. Úkolem ředitele je proto poskytnout potřebné podmínky. Vždyť spokojený učitel rovná se dobrá škola.

Jsem rád, že právě takové pedagogy mám kolem sebe, že – ač jsou unaveni po náročném školním roce – těší se, až zase v září zasednou naši žáci do svých lavic.

A na závěr mi nezbývá, než popřát svým pedagogům i žákům krásné léto.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…