Klíma (TOP 09): Praha 5 vánoční trh má, ale chceme lepší

17.12.2015 10:40

Adventní doba evokuje otázky vánočních trhů v Praze 5. V současnosti jde zejména o trh na Andělu. Se samotným trhem však máme problémy.

Klíma (TOP 09): Praha 5 vánoční trh má, ale chceme lepší
Foto: repro tan
Popisek: Radek Klíma (TOP 09)

Jednak nám z minulé doby zůstala pro městskou část nevýhodná smlouva, podle níž musíme dotovat jeho provoz. A to i přesto, že je umístěn na vynikajícím místě a jedná se tak o klasický, komerční trh. Druhým problémem je jeho rozsah, který je na úkor chodců a bezpečnosti.

Při plné kapacitě se místy průchod zužuje až na půldruhého metru, což je problém zejména pro starší a zdravotně handicapované občany. Takže teď hledáme řešení, jak situaci napravit. Počítáme ale s tím, že trh na Andělu bude zachován - lidé si na něj zvykli a místo je pro něj vhodné.

Praha 5 by si však zasloužila klasický, farmářský trh. Uvažujeme o jeho umístění na náměstí 14. října, čímž by se na Smíchově obnovila jedna tradice. Další farmářský trh vznikne na Barrandově na Trnkově náměstí. Zažádali jsme o zařazení místa do pražského tržního řádu, k čemuž došlo v listopadu, takže se můžeme pustit do jeho přípravy. Pravidelné tématické trhy chceme i na smíchovské náplavce.

Všechna tři jmenovaná místa by se do budoucna mohla ideálně zhostit pořádání vánočních trhů, s tou správnou atmosférou a programem, který k adventní době patří. Věřím, že příští rok si kouzelnou atmosféru vánočního trhu užijeme alespoň na jednom z jmenovaných míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…