Klimpl (ODS): Kam míří prostředky z rozpočtu města

13.07.2015 7:25

K paradoxní situaci došlo na červnovém jednání zastupitelstva města Pardubic.

Klimpl (ODS): Kam míří prostředky z rozpočtu města
Foto: ODS
Popisek: Nové logo ODS

Zastupitelé hned v úvodu zasedání projednali zprávu o konkrétních úkolech směřujících k obrácení dlouhodobě klesajícího trendu salda běžného rozpočtu města, který předložil náměstek primátora Jiří Rozinek.

V materiálu bylo konstatováno, že město nemá dostatek finančních prostředků na udržování majetku a na další rozvoj ve městě a že je nutno šetřit ve všech oblastech. Všichni zastupitelé materiál, který byl na žádost klubu ODS projednáván před změnou rozpočtu, vzali na vědomí.

Hned v dalším bodě však potřebná většina zastupitelů zvedla ruku pro navýšení (!!) proti stávajícímu rozpočtu třeba v těchto položkách:

-      pohoštění: prostředky na větší prezentaci dostihů a utkání v Tipsport Aréně – o 150 tis. Kč;

-      dary: prostředky v souvislosti s přijetím nové koncepce pro udělování reprezentačních darů pro významné hosty města – o 100 tis. Kč;

-      prezentace města: prostředky na uskutečnění akce pro veřejnost v rámci ukončení rekonstrukce Tyršových sadů (realizace koncertu některé z předních českých populárních skupin) – 400 tis. Kč;

-      komunikace s veřejností: prostředky na zajištění informovanosti o činnosti města v médiích – o 180 tis. Kč.  

Zastupitelé, kteří hlasovali pro tyto položky v hodnotě skoro milionu korun (ale i další obdobné), dali jasný signál, že chtějí, aby se finanční prostředky v Pardubicích i nadále „projídali“ a nikoli investovali tam, kde je to nejvíce třeba – do řady menších i větších investičních akcí na území celého města.

Pardubice potřebují finanční prostředky na svůj další rozvoj. Když je ale budeme spotřebovávat tak, jak si prosadila koalice v tomto případě, tak ve městě lépe nebude.

Ing. Petr Klimpl
zastupitel města Pardubice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.