Klimpl (ODS): Přednádraží za 130 mil. Kč? Je to trochu jinak

24.01.2016 16:43

V mezivánočním období se v MFDnes objevil článek, že se v roce 2016 bude rekonstruovat v Pardubicích přednádraží za 130 mil. Kč. Ono je vše trochu jinak.

Klimpl (ODS): Přednádraží za 130 mil. Kč? Je to trochu jinak
Foto: ODS
Popisek: zastupitel města Pardubice Petr Klimpl

Název celé akce je Multimodální uzel Pardubice, ale to hlavní je podstatně jiná cena. Těch 130 mil. Kč neplatí. To byla výchozí cena při začátku tohoto projektu. O tom byla informována veřejnost, sdělovací prostředky i zastupitelé města. Ovšem při schvalování rozpočtu města na rok 2016 se objevila částka podstatně vyšší, něco nad 194 mil. Kč. V původní částce nebyla DPH (byť jiné částky jsou sdělovány s daní) a nově se k tomu přičetla i úprava trolejbusové trakce (byť od počátku muselo být zřejmé, že když se upraví silnice, tak se musí upravit i trolejové vedení nad ním). Navýšení tedy přes 60 mil. Kč. To vedení města nějak zapomnělo veřejnosti sdělit, byť na každém jednání zastupitelstva města předkládá písemně informativní zprávu o přípravě celé investice. Tedy skoro za 200 mil. Kč se upraví prostranství před nádražím a bude řešen terminál pro dopravní podnik („modré“ autobusy zůstanou na autobusovém nádraží), bude redukována zeleň, nebude řešeno parkování aut (snad alespoň budou uspokojeni cyklisté s ukládáním kol), nebude napojení na Duklu. Poněkud drahé řešení, za hodně peněz málo muziky…

Ing. Petr Klimpl
zastupitel města Pardubice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…