Klub krajských zastupitelů ODS Středočeského kraje: Dejme více peněz do školství

01.05.2018 18:26

Kvalita škol a vzdělávání je důležitá pro rozvoj Středočeského kraje. Bohužel jsou školy po předešlých letech vlády sociální demokracie dramaticky podfinancované.

Klub krajských zastupitelů ODS Středočeského kraje: Dejme více peněz do školství
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Středočeští zastupitelé na dnešním zastupitelstvu schvalují rozdělení zůstatku hospodaření z roku 2017. Vedení kraje sice avizuje, že je pro něj oblast školství prioritou, ale ve zmiňovaném rozdělení se toto moc neprojevuje. Proto jsme předložili pozměňovací návrh, aby se na investiční a neinvestiční akce přidalo z rozdělení 30 mil. korun,“ říká poslanec a krajský zastupitel Martin Kupka.

„Je škoda, že koalice ANO a ČSSD nepodpořila náš návrh. Kvalita škol a vzdělávání je důležitá pro rozvoj Středočeského kraje. Bohužel jsou školy po předešlých letech vlády sociální demokracie dramaticky podfinancované. Když jsme byli v krajské radě, tak se nám podařilo získat pro školství navíc sto milionů. Nyní bychom měli využít příznivé ekonomické situace a školství v kraji dále podpořit,“ říká poslanec a zastupitel Jan Skopeček.

„Domníváme se, že akce jako je propagace srazu motorkářů a kulturních akcí nebo podpora ekologických center v takovém rozsahu, nijak nezvýší kvalitu fungování Středočeského kraje, ale školy tyto peníze zoufale potřebují. Našemu návrhu v tuto chvíli nahrává i skutečnost, že se blíží prázdniny a právě v této době se akce mohou uskutečnit,“ dodává předseda klubu ODS a předkladatel návrhu Tomáš Havlíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…