Klub pro Karlovarský kraj K5: Na pozici hejtmana nominujeme paní Oľgu Halákovou

04.12.2020 9:10

Návrh řešení stávající situace, které předkládá klub K5 bloku 21.

Klub pro Karlovarský kraj K5: Na pozici hejtmana nominujeme paní Oľgu Halákovou
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Oľga Haláková

Klub pro Karlovarský kraj K5 (koalice ODS/KDU-ČSL a zastupitelka zvolená za SNK1 J. Pokorná) v souladu se svým předešlým prohlášením nominoval na pozici hejtmanky paní Oľgu Halákovou.

K5 vznesla požadavek, aby funkce hejtmana byla uvedena pozičně v koaliční smlouvě jako funkce náležející klubu K5, resp. koalici ODS/KDU-ČSL, a to bez jakýkoliv omezujících podmínek. Při zohlednění preference na personální obsazení/nominaci na hejtmanku to považujeme za logický postup.

S ohledem na nevyjasněnou formulaci nabídky představené v pátek 27. 11. 2020, kdy byla nabídnuta K5 pozice hejtmana a jednoho radního, považuje K5 toto jako možnou dohodu k obsazení Rady kraje jako vrcholného orgánu. Jako nezbytné k přijetí této nabídky považujeme zachování již projednaných gescí pro K5, a to konkrétně kultura, doprava a životní prostředí. Jedna z těchto gescí by byla řízena a svěřena zástupci K5 v pozici uvolněného zastupitele. S ohledem na uvedené K5 vznesla požadavek na pozici uvolněného zastupitele. Pozice uvolněného zastupitele pro řízení svěřené gesce byla blokem 21 odmítnuta s tím, že pozice uvolněných zastupitelů je k jednání pouze směrem k členům bloku 21, nikoliv směrem k naší koalici K5.

Nadále trvá postoj K5, že výše uvedené gesce svým širokým záběrem a již existující agendou krajského úřadu by měly být řízeny v rámci samosprávy příslušnou osobou zastoupenou ve vedení kraje, tedy minimálně členem rady. I přes tento svůj neměnný a několikrát zveřejněný postoj se K5 rozhodla s cílem nalézt řešení situace přistoupit i na možnou variantou prostřednictvím uvolněného zastupitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice