Knížek (ANO): Účast na jednáních 58 % je opravdu velmi nízká

24.09.2020 22:56

Hnutí ANO navrhlo na zářijovém jednání zastupitelstva města Turnov odvolat k 22. říjnu 2020 Zbyňka Miklíka (Piráti) a Martina Hrubého (Nezávislý blok) z Rady sdružení Vodohospodářského sdružení. Důvodem je nízká účast obou pánů na zasedáních Vodohospodářského sdružení Turnov (VHS). Zastupitelstvo však neschválilo zařazení tohoto bodu do programu dnešního zasedání.

Knížek (ANO): Účast na jednáních 58 % je opravdu velmi nízká
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Ve svém funkčním období se Zdeněk Miklík zúčastnil pouze 10 z celkových 17 zasedání rady. „Účast na jednáních 58 % je opravdu velmi nízká. Je to odraz celkového přístupu současného vedení města k problematice vody a správě veřejného majetku,“ říká předseda zastupitelského klubu hnutí ANO v Turnově Jaroslav Knížek.

„Dne 8. 9. 2020 se konala rada sdružení VHS Turnov, kde se rozhodovalo o novém provozovateli vodohospodářských sítí na 10 let. Nový provozovatel bude sítě provozovat od ledna 2022 po dobu 10 let. Je to jedna z největších zakázek, která se na území města Turnov vyhlašovala. Zakázka na provozování vodohospodářského majetku je za cca 2 miliardy korun na celé období. Z dostupných údajů a jako člen dozorčí rady jsem se zeptal, kdo ze zástupců města Turnov se zúčastnil tohoto velice klíčového jednání pro provozování vodohospodářské infrastruktury na další období, a bylo mi oznámeno, že ze zvolených zástupců města to nebyl nikdo. Je to ostuda,“ komentoval neúčast zástupců města na klíčovém jednání zastupitel Turnova za hnutí ANO Michal Kříž.

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí

Město Turnov na jaře 2019 vyměnilo všechny své členy rady VHS. Starosta Turnova Tomáš Hocke oznámil, že hlavním důvodem je skutečnost, že vybraní koaliční zastupitelé budou daleko lépe, více a kvalitněji hájit zájmy města Turnova. „Problematika vody je v Turnově vždy velké téma a stávající koalice o něm hovoří jako o jednom z klíčových. S tím naprosto souhlasíme. O to nepochopitelnější je bohorovná tolerance stávající koalice k fatálnímu selhávání členů rady při plnění svých povinností. Přitom sám pan Miklík na stránkách České pirátské strany věnovaných jeho osobě píše, že jednou z jeho hlavních priorit je větší vliv Turnova ve VHS. Když potom na zasedání rady nechodí, je to čistá politická proklamace a populismus,“ vysvětluje postoj hnutí ANO Jaroslav Knížek.

„Pan Miklík nechodí na kontrolní dny, má neomluvenou účast na hodnotící komise ČOV, v zásadě se ani neúčastní dalších vodohospodářských setkání,“ vysvětluje pozici hnutí ANO bývalý člen rady VHS Michal Kříž s tím, že o celé situace byl loni bez jakékoliv reakce informován i starosta města Tomáš Hocke. Zbyněk Miklík se například nezúčastnil ani jednoho ze dvou korespondenčních hlasování o výstavbě bytové zóny na Károvsku nebo obnově ulice Boženy Němcové. Posunout investiční aktivity v Turnově k realizaci museli místo zástupce města Turnova jiní hlasující starostové z ostatních měst a obcí. „Mohu potvrdit, že ze 17 jednání rady VHS se pan Miklík zúčastnil 10 jednání. Ve srovnání s účastí ostatních 28 členů rady jde o velmi podprůměrnou účast,“ potvrdil situaci na dotaz hnutí ANO ředitel dobrovolného svazku obcí VHS Turnov Ing. Milan Hejduk.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.