Knot (TOP 09): Ministerstvo financí plánuje připravit obce o část příjmů

15.02.2016 14:10

Otevřený dopis ministru financí Andreji Babišovi

Knot (TOP 09): Ministerstvo financí plánuje připravit obce o část příjmů
Foto: TOP 09
Popisek: Josef Knot, místostarosta města Písek

Vážený pane ministře,

ačkoli Vaše ministerstvo slibuje obcím, že díky novele zákona o rozpočtovém učení daní, která od 1. ledna 2017 připraví obce o motivační složku výměnou za údajné zvýšení příjmu z DPH, bude líp, městu Písek podle propočtu našeho finančního odboru vychází predikce naprosto opačná.

Pokud bychom nový výpočet použili na reálná data o hospodaření města Písek z minulých let, vyjde nám v roce 2012 pokles příjmů o více jak 4,2 miliónu Kč, v roce 2013 pokles o 1,5 miliónu Kč, v roce 2014 o pokles o 2,1 miliónu Kč a v roce 2015 pokles o 2,8 miliónu Kč. I když ale dosadíme do výpočtu pro rok 2017 Vaším ministerstvem predikovaná data, nedojde ani v tomto případě ke slibovanému nárůstu, ale naopak ke snížení příjmů o 299 tisíc korun.

Na základě této analýzy – a upozorňuji, že obdobně negativní zprávy má pro své občany i vedení dalších měst a obcí – bych Vás rád požádal o vysvětlení. Vedení českých měst a obcí i jejich občané mají právo vědět, proč si v čase ekonomického růstu mají sahat hlouběji do kapsy a omezovat (či zdražovat) některé služby či investiční akce.

Rádi bychom totiž i my našim občanům vzkázali, že bude líp.

Předem děkuji za Vaši odpověď.

S pozdravem

Josef Knot
místostarosta města Písek

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.