Kobza (SPD): Suverénní stát se musí starat především o své vlastní občany

03.09.2021 11:39 | Komentář

Pražský pirátský primátor Hřib nedávno prohlásil, že vedení českého hlavního města (Piráti, TOP 09, STAN, KDU-ČSL, Praha sobě) nabídne pomoc Afgháncům, kteří pracovali pro českou armádu.

Kobza (SPD): Suverénní stát se musí starat především o své vlastní občany
Foto: SPD
Popisek: Jiří Kobza, poslanec za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Je členem zahraničního výboru a místopředsedou výboru pro životní prostředí

V první řadě by prý mělo jít o přidělení městských bytů těmto osobám (a jejich rodinám).

Pirátor úřaduje

Praha – a Pražané – se léta potýkají s naprostým nedostatkem volných vlastnických či nájemních bytů, jejichž ceny jsou nadto nejvyšší v republice a nedosáhnou na ně mnohdy už ani tvrdě pracující příslušníci tzv. střední třídy. Současné vedení Prahy v této oblasti nikdy ani nehnulo prstem, vymlouvalo se na tržní zákonitosti, dlouhá stavební řízení apod.

Městské byty pro mladé rodiny Pražanů ani pro naše městské policisty, učitele či zdravotníky dlouhodobě prakticky nebyly k dispozici. A najednou to jde!

Přitom u oněch afghánských tlumočníků a dalších – nedefinovaných - spolupracovníků české armády ještě ani nebyla zahájena příslušná azylová řízení a nutné bezpečnostní prověrky. Ale primátor Hřib už jim chce z peněz pražských daňových poplatníků financovat bydlení!

Jakým právem a z jakého titulu? O přesídlení těchto Afghánců rozhodla česká vláda. Mimochodem, přes nesouhlas hnutí SPD. A tato vláda nese tedy rovněž plnou odpovědnost za řádný průběh azylových procedur, během kterých budou tyto osoby ubytovány ve státních azylových zařízeních.

Afghánské peripetie

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Jiří Kobza

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.