Kobza (SPD): Teď teprve začínáme platit za ten milion promarněných hlasů

18.04.2022 19:44 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k vládě Petra Fialy.

Kobza (SPD): Teď teprve začínáme platit za ten milion promarněných hlasů
Foto: archiv
Popisek: Jiří Kobza

Naše vláda, media, parlamentní většina se zalykají soucitem s obětmi války na Ukrajině (ale pozor, jenom s těmi správnými, na ukrajinské straně, po mrtvých civilistech například z Donbasu u nich pes neštěkne). Kromě toho bych rád připomněl, že kromě ukrajinské (od roku 2014) probíhají ještě další, neskutečně kruté, války, pro jejichž oběti se soucitu naší vlády, médií ani nejrůznějších proukrajinských aktivistů, již nedostává. Co třeba jemenská genocida a hladomor, který tam způsobují kamarádi USA ze Saudské Arábie? Ty tisíce hladem mrtvých dětí nikoho z výše zmíněných nezajímají? Co válečné zločiny, ke kterým dochází v Náhorním Karabachu (Arcekh)? Nic? Co pokračující boje v severní Syrii a Iráku? Všechny tyto války odnášejí především civilisté..

Na řešení "ukrainské krize " vláda uvolnila 45 mld. kč, to navzdory všem prohlášením, že nebudou zvyšovat zadlužení státu.

Drahý benzín, teplo, rostoucí ceny potravin, inflace, která ničí úspory občanů (vzpomínáte, jak do nás hustili, že si máme spořit na stáří? Teď nám to seberou inflací), to vše, jako by pro naši vládu neexistovalo. Stejně jako nebezpečně narůstající počty našich rodin, které se propadají do bídy.

Jak napsal Ivan Vyskočil (od kohosi), že můžeme Maďarům závidět Viktora Orbána a Ukrajincům Petra Fialu. Je to hluboká pravda.

My v SPD to vidíme po svém. Nás zvolili čeští občané, abychom se starali v první řadě o ně. Děláme pro to co můžeme, ale ve 20 poslancích proti 180 toho moc nezmůžeme.

Teď teprve začínáme opravdu platit za ten milion promarněných hlasů. Musíme si uvědomit, že jsme teprve na začátku propadu, který nás čeká, ta cena za naivitu voličů, se kterou naletěli, je totiž obrovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…