Kobza (SPD): Vláda za všechny (naše) peníze

03.04.2022 18:02 | Tisková zpráva

Murphyho zákon praví, že negativní jevy se hromadí jedním směrem. Jako by opisoval z dnešní české reality. Naše vláda je u moci jen pár měsíců, ale výsledky jejích aktivit (prací to věru nazvat nelze), jsou žalostné.

Kobza (SPD): Vláda za všechny (naše) peníze
Foto: archiv
Popisek: Jiří Kobza

Nemůžeme se divit. V čele vlády nestojí politik, natož státník, ale politolog, ministr vnitra je němčinář, ministr dopravy novinář, ministr pro místní rozvoj knihovník, ministr práce a sociálních věcí farmář, ministr kultury středoškolský učitel, ministryně pro vědu a výzkum provozovatelka penzionu, ministryně obrany bankovní úřednice.

Snad jediní dva ministři doopravdy standardně vystudovali to, čemu dnes velí. Ministr zdravotnictví (ale to je podle jeho veřejných projevů latentní pacient patřící spíše do Bohnic než do Strakovky) a ministr spravedlnosti (za nímž se ale nepříjemně táhnou podezření z činů za hranou zákona). A tihle všichni nám chystají Molotovův koktejl s nápisem „budoucnost“.

To, co nás čeká, přesahuje jakoukoliv absurdní teorii. Je to od velké hospodářské krize z roku 1930 poprvé, co budeme během pár měsíců muset čelit synergii nepříznivých jevů, z nichž každý je drtivý již sám o sobě. Stačí se poučit z historie. Jak vypadá ten ďábelský koktejl, který vždy předcházel válkám?

  1. Vysoká inflace měny (už se mluví, že může dosáhnout v ČR až 17% v roce 2022) a s tím související nejenom zdražování ale i růst úrokových sazeb, což prodraží úvěry a hypotéky.
  2. Zdražení emisních povolenek prodraží jakoukoliv výrobu i služby
  3. Nedostatek plynu a ropy (ale i uhlí) vyvolá energetickou chudobu, omezí průmysl, dopravu i energetiku
  4. Zdražení elektřiny, plynu a tepla srazí životní úroveň a vyčerpá už tak nízké finanční rezervy obyvatel.
  5. Zdražení potravin kvůli suchu v severní Africe, ve střední Asii, v Evropě i kvůli válce na Ukrajině (Ukrajinci nejspíš nezasejí) vyvolá nedostatek potravin nejenom v Evropě, ale především na středním východě a v části Afriky. Podle prezidentky Potravinářské komory ČR Dany Večeřové letos potraviny zdraží až o 30 procent
  6. Vysoká imigrace (nejenom půl milionu Ukrajinců, ale můžeme čekat i obrovské davy lidí z Afriky a středního východu, které požene bída do Evropy, která ale v té době už nejspíš rovněž bude mít problémy nakrmit své občany) s doprovodnými jevy nárůstu kriminality a zatížení už tak chatrného sociálního systému.
  7. Vysoká imigrace dělníků, ochotných levně pracovat udrží spolehlivě mzdy na nízké úrovni, a tudíž životní úroveň našich pracujících lidí se výrazně sníží
  8. Jak už výše řečeno, nad tím vším bdí nekompetentní vláda, která podle všeho nevidí důsledky toho, co dělá. Nevládne, nestará se o svěřený stát ani lid.
  9. Velký tlak ze zahraničí na potlačení vlivu demokratických struktur ve prospěch prapodivných organizací, ať již ve formě neziskovek, agentur EU nebo dalších forem samozvaných či kýmsi jmenovaných spolků
  10. Narůstající vliv mediokratických prvků, vliv médií, která by měla být veřejnoprávní, a jejich postupná proměna na pouhé propagandistické ústavy
  11. Netroufám si odhadnout, co bude s naším zdravotnictvím, školstvím a penzijním systémem, které ani zdaleka nejsou dimenzovány na skokové navýšení počtu klientů o statisíce až milion.

Souběh toho všeho v jeden čas a na jednom místě mi nahání husí kůži. Je tedy otázkou, jak dlouho to naši občané vydrží, než vyrazí do ulic ve velkém počtu a koho asi vláda pověří a pošle, aby nepokoje potlačil.

Tahle vláda totiž pro naše občany, ať již ji volili anebo ne, nedělá vůbec nic. Spíš bych řekl, že právě na úkor občanů se snaží se zalíbit někomu někam za Atlantik.

Vláda se namísto řešení situace obyvatel očividně připravuje na případné občanské nepokoje a jejich potlačení.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí

  1. Vláda (resp. 5koalice) si prosadila pandemický zákon, který jí například umožní vyhlásit epidemii a pod vysokými pokutami zavřít lidi doma. Statistiky nemocnosti a úmrtí jsou to nejmenší.
  2. Vláda (resp. 5koalice) si prosadila nouzový stav do konce května 2022, jakkoliv je to neústavní. Ten jí zase umožňuje omezení základních lidských svobod obyvatel, například právo shromažďovací, a tak zakázat případné demonstrace, kdyby snad lidi napadlo chtít vyjádřit svou nespokojenost.
  3. Justice také přispěchala se svou troškou do mlýna nátlakových opatření a pod pohrůžkou vězení až do 3 let bude trestat„nenávistné projevy“ na sítích a v mailech. K tomu je zde ještě nástroj Hamáčkovy „předsudečné nenávisti“, tzv. Hatespeach, a obrovský tlak médií na ostrakizaci všech, kdo si dovolí vyslovit vlastní názor. Podle zpráv z médií už policie skutečně vyšetřuje skoro 200 občanů.
  4. Nenávist jako nástroj rozdělení národa je zde cíleně pěstována už roky. Napřed to byl spor rouškaři -nerouškaři, pak vaxeři-nevaxeři, nyní Ukrajina-Rusko. Vybičované rozdělení společnosti vyvolává v lidech přirozenou potřebu se někam v současné napjaté situaci přiřadit, bez diskuzí, a potom fanaticky napadat příznivce jiných názorů. Tím opět dochází k prohlubování rozdělení společnosti. Jedná se tedy v případě takové vybičované nenávisti o další účinný nástroj režimu, jak ovládat davy, zabránit protivládním nepokojům a poštvat lidi navzájem proti sobě, hlavně aby nešli proti vládě. Už za starého Říma platilo Divide et impera, rozděl a panuj. Jak dlouho asi potrvá, než tato pečlivě pěstovaná nenávist přeroste ve skutečné násilí mezi lidmi? K veselí těch, kdo nás do této situace vmanévrovali?
  5. Rozdělování lidí bude dál pokračovat, tentokrát na ty, kteří mají dostatek, a ty, kteří mají problémy sebe a svoje rodiny zásobit základními životními potřebami. Tedy na bohaté a chudé, což podle historických zkušeností bude zase zdrojem další vlny nenávisti a zoufalství většiny obyvatelstva.
  6. Společnost už začíná být také citlivá na preferované imigranty (dnes zejména Ukrajince) a obyčejné, slušné, daně platící občany, což vyvolává další trpký pocit nespravedlnosti mezi lidmi.

To všechno je ale na dluh, který dělá naše vláda a který někdy někdo bude muset splatit. Připomíná mi to, jako když v Iránu po vítězství islámské revoluce rodiny popravených disidentů musely platit munici, kterou byly popravy provedeny.

Vláda jedná o přítomnosti vojsk NATO na našem území, německá policie smí „zasahovat“ na našem území. Proč je tady vláda tolik prosazuje a potřebuje? Že by nevěřila vlastním represívním aparátům? Očekává snad občanské nepokoje? Já bych je tedy s ohledem na výše uvedené očekával!

Osobně jsem válku zažil, jako civilista, věřte mi opravdu to není jako ve videohře. Není to sranda, když se ke své vlastní bídě ještě musíte starat o malé děti a staré rodiče… Proto všechny signály toho, co se blíží, beru velmi vážně. Už jsem je totiž viděl. Dá se to ještě zastavit? Jde o evropský vývoj, kterým nás naši vládci ochotně a nadšeně postrkují ke zkáze, takže o tom dost pochybuji.

Nečekal jsem, že jednou budu psát tyto řádky a nepíše se mi to snadno. Nejhorší ze všech válek je občanská válka, mějme to prosím na paměti!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…