Kocumová (LOL!): Bazén za 1,5 miliardy je úlet

24.03.2023 6:37 | Tisková zpráva

Nově vypočtená cena rekonstrukce bazénu se vyšplhala už na 1,5 miliardy. Za tuto cenu, kterou nově představil náměstek Židek (ODS), je rekonstrukce mimo finanční realitu Liberce. A přitom se má přebourat a znovu stavět i to, co je funkční.

Kocumová (LOL!): Bazén za 1,5 miliardy je úlet
Foto: tvrtm.cz
Popisek: Bývalá sportovkyně Zuzana Kocumová z hnutí Změna pro Liberecký kraj

„Očekávali bychom, že vedení města, které na radnici sedí už druhé období, má trochu představu, co je v možnostech rozpočtu. Místo toho se za 5 let vedení města v čele se Starosty pro Liberecký kraj výše nákladů vyšplhala na pětinásobek a zbytečné položky v rámci rekonstrukce se nijak neomezily,“ konstatuje Kocumová.

Ta dlouhodobě upozorňuje na to, že město připravuje maximalistický projekt, a přitom na jeho realizaci nemá vyčleněnu ani korunu.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

„Součástí je například extrémně nákladné totální překopání vstupů a šaten, kdy oddělené šatny má nahradit vstup společný. Ve svém okolí neznám nikoho, koho by tento problém pálil. Problém to může být jen pro pár lidí, kde i větší dítě jiného pohlaví musí být pod dohledem dospělého, ale to by se dalo řešit nenákladným způsobem. O to ale evidentně není zájem,“ dlouhodobě kritizuje postup vedení města Kocumová.

Jak na tiskové konferenci přiznali sami zástupci rady města, tak v případě realizace by investice do bazénu naprosto vyčerpala finanční prostředky na veškeré ostatní investice po dobu minimálně tří let. Silnice, chodníky, rekonstrukce sídlišť, údržbu zeleně, opravy škol a další. Na to by se muselo zapomenout.

Liberec otevřený lidem se také už několikátý rok marně snaží, aby vedení města začalo ukládat do rezervy aspoň menší částky, ze kterých by se nutné opravy financovaly. Marně.

A tak zde na jednu stranu máme nyní už nejdražší projekt bazénu v České republice, na úrovni, za které se staví aquaparky, a na straně druhé ani jedinou korunu na zajištění financování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…