Kohlíček (KSČM): Znakem skutečně levicového občana je tolerance

05.04.2014 13:20

Jak je důležité zjišťovat si správné informace a nenechat se opít rohlíkem, jsem se přesvědčil při čtení dopisu našeho občana.

Kohlíček (KSČM): Znakem skutečně levicového občana je tolerance
Foto: KSČM
Popisek: Jaromír Kohlíček

Stěžoval si na europoslance KSČM, kteří hlasovali v Evropském parlamentu na podporu návrhu zprávy kolegyně Ulrike Lunacekové Plán proti homofobii a diskriminaci na základě sexuální orientace a genderové identity. Podle tohoto rozhořčeného čtenáře prý zpráva zavádí privilegia pro homosexuály a podobné skupiny lidí »bez racionálních opodstatnění«. Podle čtenáře se jedná prý o »ohavnost«, která bude mít vliv na jeho postoj při hlasování v eurovolbách. Všechno je však jinak!

Sám jsem se setkal s velmi hysterickou reakcí na tuto zprávu některých náboženských činitelů, a to i z ČR. Chtěl bych zdůraznit, že celá rezoluce hovoří o toleranci, nikoli o propagaci homosexuality. Je to jasné již z názvu zprávy. Já se domnívám, že znakem skutečné civilizace a znakem skutečně levicového politika i angažovaného občana je právě tolerance. Proto musím odmítnout výtky, které se snášejí na hlavu těch, kdož pro danou rezoluci hlasovali, a rád bych jasně a nahlas řekl, že je nezbytné do budoucna výrazně posílit roli rodiny, protože ta je při výchově mladé generace nezastupitelná.

To ale neznamená, že budu netolerantní k občanům, kteří mají jinou sexuální orientaci. Jsem pro posílení role rodiny, které musí jít ruku v ruce s rozšířením přístupných veřejných služeb pro rodiče - v poslední době chybí finančně dostupná místa pro děti ve školkách, prakticky vymizely jesle - a zároveň s posílením role rodiny je třeba posilovat emancipaci žen. Bez toho není možné hovořit o civilizačním vzestupu žádné ze zemí světa.

Jaromír KOHLÍČEK, poslanec Evropského parlamentu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…