Kohoutová (ODS): Lékařská posudková služba

14.10.2013 17:05

Základním kamenem péče o zdravotně postižené spoluobčany je systém posuzování invalidity a závislosti.

Kohoutová (ODS): Lékařská posudková služba
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

Uznáváme nastalá pochybení v novém systému, který přijal mezinárodní klasifikaci jako systém pro posuzování, avšak byl ministerskou vyhláškou smeten a tento systém dlouhodobě vykazuje známky jisté nespravedlnosti a absurdit. Zajistíme jednoznačné přihlášení se k mezinárodní klasifikaci ICF ( vydalo WHO ), které nastaví spravedlivá a jednoznačná pravidla posuzování i případných odvolání. Toto posuzování funguje i v jiných zemích, může takto fungovat i u nás. Nejde nám o snižování důstojnosti lidí se zdravotním postižením, ale o jejich plnohodnotný život.

Budeme prosazovat lidský přístup, odbornost a vyšší efektivitu posudkové služby. Vytvoříme páteřní sít posudkových lékařů a posílíme je o aprobované lékaře z běžné praxe. Posudek odborného lékaře bude muset posudkový lékař vzít jednoznačně za výchozí při posuzování invalidity a závislosti.

Zkrátíme lhůty pro posuzování zdravotního postižení a závislosti. Zabráníme šikanování osob se zdravotním postižením posudkovými lékaři. Nemůže-li žadatel navštívit posudkového lékaře, má být jeho postižení posouzeno v jeho přirozeném prostředí.

Posuzování závislosti má provádět tým posudkový lékař a sociální pracovník, který pracuje na jednom pracovišti. ( nemáme nadále tyto týmy dělit na úřad práce a ČSSZ ).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lenka Kohoutová - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…