Kohoutová (ODS): Stát nemůže odpovídat za dluhy soukromých osob

18.07.2016 12:38

Komentář k návrhu ministryně Marksové na náhradní výživné

Kohoutová (ODS): Stát nemůže odpovídat za dluhy soukromých osob
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

Paní ministryně Marksová vyráží do vlády opět s nápadem náhradního výživného. Paní ministryně si zřejmě neuvědomuje, že stát nevymůže na dlužnících výživného ani korunu. Místo aby sáhla do již zavedených sociálních dávek pro případnou pomoc pro rodiče s dítětem v nouzi a cíleně pomohla, přichází s návrhem, který jednoznačně zvedne rozpočet na sociální dávky, ale nebude schopna žádné finanční prostředky vymoci nazpět. Paní ministryně už nepočítá s finančními prostředky právě na vymožení dlužných alimentů, které se pohybují v desítkách milionů korun. Není tedy jasné, jakým způsobem se budou dlužné alimenty vymáhat.

Stát nemůže odpovídat za dluhy soukromých osob. Stát může napomoci zrychlením soudních řízení v oblasti určení alimentů a jejich vymožení. Přebírat odpovědnost za druhé ze strany státu je více než nerozumné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…