Kolář (TOP 09): KLID, ODS a STAN uzavřel dohodu o společném postupu

09.10.2018 13:48

Pouhé tři dny po uzavření volebních místností má Praha 6 nakročeno k podpisu koaliční smlouvy. Uskupení KLID (koalice TOP 09 a KDU-ČSL), ODS a STAN, které dohromady v 45členném zastupitelstvu městské části disponují pohodlnou většinou 27 hlasů, spolu totiž uzavřely dohodu o společném postupu.

Kolář (TOP 09): KLID, ODS a STAN uzavřel dohodu o společném postupu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář

„Výsledek voleb jasně ukázal směr, jakým se Praha 6 má vydat. Jsem rád, že jsme se dohodli na společném postupu, protože Praha 6 tak bude klidná a bude držet slovo, abychom ji mohli opravdu milovat,“ říká starosta Ondřej Kolář (TOP 09). „Tento trojblok teď pod mým vedením začne jednat i s Piráty, protože je to strana, která získala třetí nejvyšší počet hlasů, a je proto vhodné s nimi hovor o věcech budoucích vést. Tomuto hovoru se nebráním, protože pro mě samotného je otevřenost a participace jedno z hlavních témat, které budu v rámci nové rady v tomto volebním období velmi důrazně prosazovat,“ dodává Kolář.

„Věřím, že jsme na cestě k dohodě o podobě koalice, která udělá ze Šestky nejlepší místo pro život nejen v Praze,“ říká Jakub Stárek (ODS), lídr kandidátky a předseda oblastního sdružení strany.

"Držíme slovo. V květnu jsme slíbili, že pokud koalice KLID, tedy TOP 09 a lidovci, zvítězí ve volbách, podpoříme na starostu Ondřeje Koláře. Naším primárním zájmem je, aby rada městské části – na rozdíl od předešlého období - táhla za jeden provaz, byla maximálně transparentní a protikorupční," konstatuje místostarosta Jan Lacina, lídr STAN v letošních volbách v Praze 6.

„Jsem rád, že se spolu v koalici s TOP 09 a dalšími partnery ODS a STAN můžeme podílet na odpovědnosti při dalším zvelebování Prahy 6,“ uzavírá Marián Hošek (KDU-ČSL), místopředseda krajské organizace Praha.

Ustavující zastupitelstvo čeká Prahu 6 za necelý měsíc - 1. listopadu. Tam bude zvolen nový starosta, místostarostové a radní. Strany, které dnes uzavřely dohodu, tak mají tři týdny na doladění společných průsečíků, na kterých následně vyroste programové prohlášení. S tím poté předstoupí před zastupitele. Detaily programového prohlášení se budou teprve dolaďovat, základní principy budou vycházet z dnes uzavřené dohody o další spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.