Kolář (TOP 09): Visegrádská čtyřka už umírá dlouho, Fico ji může dorazit

20.09.2023 8:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Visegradské čtyřce.

Kolář (TOP 09): Visegrádská čtyřka už umírá dlouho, Fico ji může dorazit
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Visegrádská čtyřka už umírá dlouho, ale Robert Fico ji může dorazit a přispět k tomu, že se z ní stane "sousedský spolek". Na Slovensku se připravují na velmi důležité volby, a protože Fico je takový malý Orbán, vlastně se rozhoduje o tom, jestli se ze Slovenska stane malé Maďarsko.

Krom toho, že bych to Slovákům nepřál, protože je mám rád, se musíme zamyslet nad tím, co by miniMaďarsko znamenalo pro Evropu a tím pádem i pro nás. Ještě pořád jsme totiž součástí dříve užitečného a nyní spíše obskurního spolku zvaného Visegradská čtyřka. V době vzniku smysl dával – zesílit hlas střední Evropy.

Teď je z něj těžko uchopitelná parta setrvalých nebo občasných potížistů, kteří nejenže moc neví co se sebou (a kterým mimochodem Česko právě předsedá), ale kde se navíc dobrovolně bavíme s ruským trojským koněm Orbánem. Pokud by k němu přibyl ještě malý Orbán ze Slovenska, možná bychom měli to naše slavné předsednictví využít k tomu, abychom z Visegrádské čtyřky udělali prostě jen příhraniční spolek států, které spolu budou řešit příhraniční témata a nebudou se pouštět do těch složitějších, nedejbože hodnotových debat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pane Bože, do čehos to duši vložil?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBill Pilgrim , 20.09.2023 9:26:38
V prvé řadě, politruku, Visegradská čtyřka je o více tématech než o proruské nebo proti ruské orientaci (to jenom Kolářův mozek obsahuje dvě jednosměrky). Za druhé: To, že Orbán má na rozdíl od našich poblijtiků rozum, neznamená, že je "proruský" (oblíbná to nálepka našich demagogů). Ten kdo je v současné době trojským koněm ve Visegrádu je bohužel v pase zlomená a v bruselské zadnici vražená ČR. SR by po volbách mohla znamenat posílení jednoty Visegrádu vůči bruseli, což je stále velmi důležitý prvek pro zachování jakés takés suverenity. Alespoň do doby než se to odporné klubko zmijí definitivně rozpadne k tomu nám dopomáhej Bůh.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.