Kolář (TOP 09): Východní despocie kasíruje cash za české byty. Naprostá šílenost

05.05.2022 10:29 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k bytům, které na Praze 6 patří Rusům.

Kolář (TOP 09): Východní despocie kasíruje cash za české byty. Naprostá šílenost
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Malá Moskva v Praze 6, to není jenom ambasáda, škola, kostel a kulturní centrum. Ale taky velká spousta obytných domů a bytů. Celkem nějakých bratru 40 čísel popisných. Slušná nálož. A jak už tomu v Rusku a u rusáků (neplést se slušnými Rusy) bývá, dělají si tam, co chtějí.

Což o to, v areálu ambasády, který je - zjednodušeně řečeno - diplomaticky chráněný, ať si dělají co je libo. Ale ostatní budovy, na které se diplomatické výsady a imunity nevztahují, musí být využívány v souladu s našimi domácími předpisy, například kolaudačním rozhodnutím.

O co jde. Rusko na základě mezivládních smluv získalo v 70. letech zhruba 240 bytů v bytových komplexech na Praze 6. Tyhle byty teď dál pronajímá a má z nich zisk. Po svých nájemnících navíc nájem vybírá v hotovosti. Naprostá šílenost. Nemůžu se smířit s tím, že zatímco hledáme cesty, jak odstřihnout Rusko od peněz na krvavou válku, tahle východní despocie kasíruje cash za české byty.

No, a vzhledem k tomu, že jsou ty byty na území Prahy 6, pustili jsme se do řešení, jak byty získat do veřejného vlastnictví pro plnění českých veřejných účelů. Morální nárok na ně rusáci nemají ani omylem a jde dost pochybovat o tom, že na něj mají nárok i právní, protože jak mají ve zvyku, porušovali smlouvy i v tomhle případě. Ale i v případech dalších. Nelegální pekárny v bytových prostorách, kostel v prostorách autoservisu, závory znemožňující vstup na veřejné komunikace a jiné nešvary jsou v Malé Moskvě prakticky na denním pořádku.

Proto jsem se sešli se zástupci ministerstva zahraničí a probrali, jak na ně. A ono to půjde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice