Kolínská (SZ): Petr Hlaváček opakovaně odmítl vyměnit vedoucího týmu, připravujího nový územní plán

20.09.2016 18:46

Vjádření k odvolání ředitele Institutu plánování a rozvoje

Kolínská (SZ): Petr Hlaváček opakovaně odmítl vyměnit vedoucího týmu, připravujího nový územní plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Kolínská (SZ)

„Institut plánování zajišťuje městu velmi užitečný servis v oblasti územního rozvoje. Řediteli Hlaváčkovi patří velký dík za to, jak zlepšil pověst IPR a jak přistoupil k přípravě tak zásadních dokumentů, jako je strategický plán či pražské stavební předpisy. Pana Hlaváčka si vážím a ukončení spolupráce mne vůbec netěší. K jeho odvolání došlo poté, co Petr Hlaváček opakovaně odmítl vyměnit vedoucího týmu připravující nový územní plán.

Architekt Roman Koucký přitom dlouhodobě negoval řadu doporučení, na kterých se shodli pořizovatel, městské části a nakonec i odborná recenzní skupina zřízená Radou a které se týkaly např. ochrany občanské vybavenosti v území, zelených ploch či předvídatelnosti při rozhodování o zástavbě velkých transformačních ploch. Další problém, který byl bagatelizován a za který je odpovědný primárně pan Koucký, bylo zpoždění v přípravě plánu.

Rada přitom nemá možnost odvolat zaměstnance IPR přímo, to může udělat jen a pouze ředitel. Na uvolněné místo bude vypsáno otevřené výběrové řízení, do jmenování nového ředitele vede Institut Ondřej Boháč, dosavadní zástupce ředitele.

Tým pro přípravu nového územního plánu bude na pokyn Rady posílen z řad současných pracovníků IPR a dále bude spolupráce nabídnuta všem členům expertní skupiny, která posuzovala plán v létě.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.