Kolovratník (ANO): „Gratuluji“ pane premiére, vládní neschopnost nabrala nový rozměr

14.12.2022 8:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vládě Petra Fialy.

Kolovratník (ANO): „Gratuluji“ pane premiére, vládní neschopnost nabrala nový rozměr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda volební komise Martin Kolovratník

„Gratuluji“ pane premiére, vládní neschopnost nabrala nový rozměr.

Shrňme si to. Kabinet Petra Fialy řídí naši zemi už téměř rok a za tu dobu toho příliš neukázal. Vládní neschopnost se projevuje naplno každým dnem. Petr Fiala sliboval kabinet kompetentních odborníků, kteří úspěšně vyvedou naši zemi z krize. To se mu ale nepovedlo a bohužel vytvořil kabinet, ve kterém nejsou ministři schopni ani včas předložit důležité zákony a Česko tak na tuto neschopnost naplno doplácí.

Nacházíme se ve složité situaci, o tom není sporu. Válka na Ukrajině, astronomické ceny energií a do toho vysoká inflace. Koktejl, který je tvrdým oříškem k rozlousknutí snad pro každou vládu a není proto divu, že zkrátka dělá vrásky všem evropským politikům. Očekával bych, že v těchto složitých časech budou politici o to více pracovat, aby úspěšně naši zemi vyvedli z krize. To bychom ale nesměli být v Česku pod vedením vládní pětikoalice.

Místo toho, aby ministři v létě pracovali a připravovali důležité zákony, udělali si hezké prázdniny. Například ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela slíbil, že návrh novely energetického zákona předloží před prázdninami. A skutečnost? Do sněmovny tento zákon přišel až 29. září.

V daném týdnu zasedala Poslanecká sněmovna a kdyby návrh přišel o den, dva dříve, mohli jsme se společně dohodnout a hned ho zařadit do programu k projednání. Poprvé byl projednán až v pátek 14. října. Hospodářský výbor návrh projednával 1. listopadu. Tedy ve stejný den, kdy se konala zcela zbytečně mimořádná schůze k navýšení počtu radních v ČT. Druhé čtení proběhlo až 16. listopadu a třetí proběhne v týdnu od 13. prosince. Senát se tak návrhem bude zabývat nejdříve v lednu.

Ano, takto přátelé pracuje vláda změny tvořená koalicí ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a koalicí STAN a Pirátů. Bohužel na tyto „odborníky“ doplácíme všichni. Pokud vláda nechce pracovat, pak by měla „hodit ručník do ringu“ a skončit. Naše stínová vláda hnutí ANO je tvořena skutečnými odborníky, kteří jsou připraveni a zvyklí z krize pracovat 24/7 – nikoliv se scházet jednou týdně.

Premiér Petr Fiala a jeho ministři by si konečně měli uvědomit svoji vládní odpovědnost. U vlády jsou už rok a výmluvy na Babiše, Schillerovou nebo Havlíčka už zkrátka neobstojí. Prosím, přestaňte se už na to vymlouvat! Jako opozice děláme pro naši zemi maximum, ale naše možnosti jsou omezené a v tomto ohledu tak nemůžeme vládu plnohodnotně nahradit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…