Kolovratník (ANO): Nový zákon státu umožní stavět i na pozemcích, které dosud nevlastní

27.04.2018 20:32

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zákona, který urychlí realizaci prioritních dopravních staveb

Kolovratník (ANO): Nový zákon státu umožní stavět i na pozemcích, které dosud nevlastní
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Paráda! Lidi, povedlo se! Před volbami jsem slíbil, že udělám maximum pro to, abychom urychlili výstavbu dopravní infrastruktury. Všichni totiž víme, že výstavba silnic, dálnic nebo železnic v Česku drhne. Trvá to a to mě štve. Pro příklad nemusíme chodit daleko. Vždyť na "naši" D35 čekáme desítky let.

Rozhodl jsem se proto s tím něco udělat. Vím, že spousta z Vás sleduje vývoj zákona 416 o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury. Jsem zástupce předkladatelů a povedlo se mi pro zákon vyjednat podporu napříč všemi poslaneckými kluby. To se vážně moc často nestává a proto si toho nesmírně vážím.

A můžu Vám říct, že jsme udělali další významný krok. Na hospodářském výboru jsme včera schválili tento klíčový zákon, který státu usnadní výstavbu nejdůležitějších dopravních staveb. Měl jsem v něm 17 návrhů a všechny prošly, takže mám obrovskou radost.

Ptáte se, čím je "tenhle" zákon výjimečný? Důvodů je několik, ale kdybych měl jmenovat jenom jeden z nich, bylo by to zavedení mezitímního rozhodnutí - označovaného spíše jako předběžná držba. Státu totiž dá možnost začít stavět i na pozemcích, které dosud nevlastní, a soudní spory o vyvlastnění a náhradu za něj vyřešit později.

Nemusíte mít strach o zneužití. Mezitímní rozhodnutí se použije pouze u prioritních dopravních staveb, které jsou v nezpochybnitelném veřejném zájmu. A jak pomůže? V konkrétních případech může jít až o čtyři roky. A to už je dost, ne?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mišičák (KSČM): Pětatřicet let vlády kapitálu STAČILO!

4:31 Mišičák (KSČM): Pětatřicet let vlády kapitálu STAČILO!

Rekordně nízký zájem o volby do Evropského parlamentu je zejména mezi mladými voliči. Mladí voliči s…