Kolovratník (ANO): Protláčení dopravních staveb je forma lobbing. Svedeme bitvu

19.03.2015 12:26

Vyjádření poslance k úspěchu po několika letech přípravy výstavby silnice I/37 v úseku Trojice v Pardubicích, kde byla před několika dny zahájena její druhá etapa poté, co o zařazení této stavby do rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury usilovali politici z Pardubického kraje několik svých funkčních období.

Kolovratník (ANO): Protláčení dopravních staveb je forma lobbing. Svedeme bitvu
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Prosazování dopravních staveb do regionu je jednou z forem lobbingu. Z mého pohledu jde o lobbing pozitivní. Takzvaný „řádek“, který se nám podařilo do rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury prosadit - a v něm první desítky milionů na zahájení prací -  pro tuto stavbu byl v rozpočtu SFDI několikrát ohrožen. Ale když jsem v Hospodářském výboru před necelým rokem přednesl kolegům význam stavby pro město i její připravenost, bylo vyhráno.

Dalším projektem, který je v centru pozornosti, je severovýchodní obchvat města Pardubice mezi Trnovou a Dubinou. Na stavbu je již vydáno územní rozhodnutí a probíhá výběrové řízení na zpracovatele dokumentace pro stavební povolení. Stavba v délce asi čtyř kilometrů s sebou nese i výstavbu dvou mostů přes Labe a jeho slepé rameno. Předpokládaná cena stavby je asi 763 milionů korun a odhaduje se, že realizována bude do pěti let.

Právě tato stavba je jednou z mých největších osobních priorit. Po jejím dokončení se zásadně uleví centru našeho města, v oblastech Drážky, rychlodráhy i zimního stadionu se dramaticky sníží ranní i odpolední špičky. Do rozpočtu na její přípravu jsme zajistili pro letošní rok první peníze. A jakmile budeme letos v červnu znát stav připravenosti na rok 2016, svedeme v Hospodářském výboru pomyslnou bitvu o  dostatek peněz na roky příští.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.