Kolovratník (ANO): Zahájili jsme výstavbu dálničního úseku D35. Potrvá 3 roky

07.05.2023 6:12 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výstavně dálničního úseku D35 mezi Janovem a Opatovcem.

Kolovratník (ANO): Zahájili jsme výstavbu dálničního úseku D35. Potrvá 3 roky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda volební komise Martin Kolovratník

POTVRZENO! ZAHÁJILI JSME VÝSTAVBU DÁLNIČNÍHO ÚSEKU D35 MEZI JANOVEM A OPATOVCEM

Řidiči dnes mají důvod k velké radosti. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) totiž oficiálně zahájilo výstavbu téměř dvanácti kilometrového dálničního úseku D35 Janov – Opatovec. Jedná se tak o další důležitý střípek do mozaiky jménem D35.

Nadměrná dopravní zátěž dlouhodobě patří mezi nejpalčivější problémy našeho kraje. Chybějící dálnice a obchvaty měst si vybírají svou daň ve městech a obcích ležících na trase I/35, které jsou vystaveny tisícům kamionů a aut denně. Po mnoha letech přešlapování ale konečně vidíme pomyslné světlo na konci tunelu a naději, že se tato situace stane jednou provždy minulostí.

Velký podíl na této skutečnosti má dlouhodobá systematická práce bývalé vlády hnutí ANO. Byla to právě naše vláda, která se zasloužila o několik důležitých novel urychlující tempo přípravy dopravních staveb. Zjednodušení pravidel zkrátilo proces příprav o šest až sedm let a i díky tomu jsme dnes mohli společně s kolegy slavnostně zahájit výstavbu nového dálničního úseku Janov – Opatovec.

Výstavbu téměř dvanácti kilometrového úseku (přesně 11,75 km) zajistí sdružení firem MI Roads a Doprastav a státní kasu tento úsek přijde zhruba na 2,5 miliardy korun bez DPH. V této souvislosti bych rád zmínil, že stát nakonec za úsek zaplatí oproti původním předpokladům téměř o miliardu méně. Ukazuje se tak, že časy, kdy se za vlády ČSSD/ODS stavěly extrémně předražené dálnice, jsou definitivně pryč.

Zbývá dodat, že dálniční úsek bude mít sedm silničních mostů. Z toho čtyři budou nad ní a vznikne také železniční most na koridoru Česká Třebová - Brno. Stavební práce potrvají tři roky a první řidiči by se tak po novém úseku měli projet v roce 2025.

Jako předseda Spolku pro výstavbu dálnic D35 a D43 mám z dnešního zahájení velkou radost a věřím, že příští rok bude zahájena výstavba dalších dálničních úseků. Zároveň jako pardubický poslanec mohu deklarovat, že budeme hlídat vládu, aby na výstavbu bylo připraveno dostatek finančních prostředků a nenastala situace, že stavba bude stát z důvodu právě chybějících financí.

Držte nám palce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …