Kolovratník (ANO): Změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

07.12.2018 10:41

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 7. prosince 2018 - změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Kolovratník (ANO): Změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Přeji vám, vážené kolegyně a kolegové, hezké páteční ráno.

Tak, jak se dohodli předsedové poslaneckých klubů, máme jako první bod dnes bod volební. Jsou to změny v orgánech Poslanecké sněmovny.

Kolegové mají usnesení na stole, ale poprosím o dvě minuty trpělivosti. Je to z toho důvodu, aby nominace byly načteny pro stenozáznam a pro potřebu případné kontroly při usnesení Poslanecké sněmovny.

My jsme tedy na vaši žádost na volební komisi vyhlásili lhůtu na změny v orgánech Poslanecké sněmovny - (Odmlka pro hluk v sále.) Děkuji. A těch návrhů je poměrně dost. Přijali jsme 5. prosince usnesení č. 95 a já ho rychle tedy pro stenozáznam přečtu. Takže nejdříve rezignace. Ještě povím, že všechny rezignace a nominace jsou v rámci onoho pomyslného kvora, které jednotlivé kluby mají v daných orgánech, takže není tam ani jeden konfliktní návrh. Vždy tedy strany nebo kluby vyměňují mezi svými členy. Není tam žádný konflikt.

Rezignace: Do výboru pro sociální politiku Květa Matušovská za KSČM. Ze stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění NATO za ANO rezignace Josefa Bělici z pozici člena a Roberta Králíčka z pozice náhradníka. Stálá komise pro kontrolu činnosti GIBS rezignace Jan Řehounek z hnutí ANO. Mandátový a imunitní výbor Monika Oborná z hnutí ANO. Zahraniční výbor David Štolpa také z ANO. Výbor pro životní prostředí Roman Sklenák sociální demokracie. Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj Jan Chvojka sociální demokracie. To byly rezignace z jednotlivých orgánů.

A nyní nominace, návrhy na obsazení, jak už jsem řekl, jsou spárované proti těm před chvílí uvedeným rezignacím. Výbor pro sociální politiku Marie Pěnčíková KSČM. Výbor pro životní prostředí Marie Pěnčíková KSČM a Jan Chvojka sociální demokracie. Do kontrolního výboru je návrh Květa Matušovská KSČM a Roman Sklenák sociální demokracie. Stálá komise pro kontrolu použití odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu, použití sledování osob atd. pan poslanec Jiří Valenta za KSČM. Do stálé delegace Parlamentu shromáždění NATO hnutí ANO. Tam se kolegové de facto prostřídali, navrhuje na pozici člena pana poslance Roberta Králíčka za hnutí ANO a jako náhradníka pana poslance Josefa Bělicu za hnutí ANO.

Stálá komise pro kontrolu činnosti GIBS Petr Venhoda hnutí ANO. Mandátový a imunitní výbor také Petr Venhoda hnutí ANO. Zahraniční výbor Monika Červíčková hnutí ANO. A poslední nominace je do stálé delegace Parlamentu do Středoevropské iniciativy a tam pro záznam na pozici člena nominuje sociální demokracie pana poslance Petra Dolínka. U této volby standardně hlasujeme aklamací, veřejným hlasováním, takže i my jako volební komise navrhujeme nyní provést aklamaci hlasování a prosím, pokud budete souhlasit, nejdříve jedním hlasováním rezignace a poté druhým hlasováním nominace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…