Komínek (KSČM): Doufám, že ministr dopravy nezklame starosty

12.06.2013 22:11

Vyjádření Jaroslava Komínka, radního pro dopravu a silniční hospodářství Ústeckého kraje ke komplikacím dostavby dálnice D8 v důsledku deštivého počasí.

Komínek (KSČM): Doufám, že ministr dopravy nezklame starosty
Foto: firesta.cz
Popisek: Rozestavěná dálnice D8

Dostavbu dálnice D8 zkomplikoval v minulých dnech masivní sesuv podmáčené půdy. Vedení Ústeckého kraje se obává, že zprovoznění posledního úseku se opět oddálí. "Situace se neustále mění, proto jsem rád, že ministerstvo dopravy a Ředitelství silnic a dálnic nedává od nastalé situace ruce pryč a na odstranění škod intenzivně pracuje. Doufám, že ministr dopravy Zbyněk Stanjura nezklame starosty nejvytíženějších obcí, kterým slíbil, že dálnice bude dokončena do léta  2015. Pro obyvatele žijící v těchto místech je současný stav neúnosný, na objízdných trasách totiž projíždějí denně stovky kamiónů," vyjádřil své obavy ústecký radní pro dopravu a silniční hospodářství Jaroslav Komínek.

Dále upozornil, že utržení svahu má na dopravní obslužnost v kraji ještě  jeden nepříznivý dopad. Byla zničena železniční trať spojující Lovosice a Teplice. "V těchto místech je neklidné podloží, proto budeme  jednat se Správou železniční dopravní cesty, jak provoz na zničeném úseku obnovit. Věřím, že řešení najdeme," vysvětlil.

Případné ohrožení sousedních obcí, zejména Litochovic nad Labem, kraj nepřetržitě monitoruje. "Jde hlavně o to, aby nedošlo k ohrožení životů a  majetkovým škodám", zdůraznil Jaroslav Komínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…