Konečná (KSČM): Nepoučeni. Nebo spíš nepoučitelní

30.12.2021 4:31

Před několika dny jsem na sociálních sítích viděla příspěvek o dobrovolnících, kteří každoročně vyrábějí adventní věnce.

Konečná (KSČM): Nepoučeni. Nebo spíš nepoučitelní
Foto: Vít Hassan
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Výtěžek z jejich prodeje věnují na podporu dětských pacientů, kteří se léčí na hematoonkologii v Olomouci. Po takové zprávě je snad první myšlenka každého z nás na to, jaký dar je být zdravý a mít zdravou i svou rodinu a blízké. Druhá myšlenka je pak na lékaře a zdravotníky, kteří jsou zde připraveni pomoci v případě, že člověk onemocní.

O to větší radost přináší výše uvedená zpráva, že ještě jsou lidé, kteří nejsou lhostejní k druhým a snaží se jim pomoci dle svých možností.

To platí i o lékařích, sestrách, záchranářích, řidičích sanitek a všech, kteří se starají o zdraví a životy pacientů. Zcela nepochopitelně se ale v posledních měsících proti nim zvedá iracionální vlna napadání, vulgarismu, poškozování jejich majetku. Statistiky uvádějí, že s verbálním napadnutím má zkušenost 70 % zdravotních sester. Někdo se to snaží omluvit dlouhotrvající přítomností nemoci covid a jeho mutacemi. Za napadením stojí často v pozadí alkohol nebo drogy. Já považuji toto násilí za neomluvitelné. Lékaři ani sestry nenesou odpovědnost za šíření této nemoci. Naopak jsou to oni, kdo jsou denně vystaveni riziku této nákazy. I na ně dopadají běžné starosti s péčí o jejich děti nebo blízké. A to, že je jejich práce oceněna, je jejich záležitost. Každý, kdo jim tu odměnu závidí, si tu práci může jít vyzkoušet.

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

Covid bohužel jen tak sám od sebe nezmizí. Pokud někdo očekával změnu přístupu k šíření epidemie na vládní úrovni, je patrně zklamán. Nově vzniklá Fialova vláda působí v otázce řešení covidové pandemie ještě bezradněji než ta předchozí. Prohlášení ministra zdravotnictví, že na Štědrý den budou obchody zavírat ve 12 hod. a na první svátek vánoční bude zavřeno, zřejmě není to, na co jsme všichni čekali…

Kde jsou ti, co prohlašovali na jaře tohoto roku »pusťte nás na ně«, pardon pusťte nás k tomu? Nyní mají možnost ukázat, co dovedou. Jen z jejich kroků se dá bohužel těžko očekávat rychlé zlepšení. A to měli možnost se z minulého období roku a půl poučit.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Článek byl převzat z Profilu Ing. Kateřina Konečná

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.