Konečná (KSČM): Premiér asi zapomněl

22.10.2015 6:28

Období devadesátých let bylo především obdobím divoké privatizace.

Konečná (KSČM): Premiér asi zapomněl
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Případ OKD, kde stát přišel o miliardy, rozhodně není jediným. Většina aktérů privatizačních kauz již z politiky odešla. V případě OKD však tomu tak není. Podle probíhajícího soudu přišel stát zhruba o 5,7 miliardy korun. Tato škoda státu vznikla za vlád Špidly a Grosse a tehdejšího ministra financí Sobotky.

Můžeme jen přemýšlet o tom, zda před soudem figurují všichni, kteří by tam být měli. Doufejme, že se objeví aspoň jako svědci. Současní obvinění se brání, že příslušní ministři tehdejší vlády měli informace o tom, že posudek na prodej OKD nezahrnoval velkou část majetku. Toto může svědčit o jediném: buď pánové podklady nečetli a nestudovali, nebo to vidět nechtěli. Je udivující, že k soudu nejsou předvoláni exministr průmyslu Milan Urban a tehdejší ministr financí a dnešní premiér Bohuslav Sobotka. Uvidíme, jak dlouhý tento soud, který je zatím v začátcích, bude. Především je třeba se zajímat o to, zda dojde k tomu, co měli lidé ze strany tehdejší vlády i OKD přislíbeno, že budou mít možnost získat byty za zvýhodněnou cenu.

Z problémů nájemníků bytů by se rozhodně neměla stát kauza, jež se povleče spoustu let. Lidé žijí v nevyhovujících bytech a v nejistotě, co s nimi nový majitel udělá. Je smutné, že veřejný příslib nedodrželi ani majitelé, ani česká vláda. A tak nedovolme, aby tento případ upadl v zapomnění a ti, kteří se na něm podíleli, slibovali občanům dál nové vize, které patrně zůstanou stejně v nedohlednu.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…