Konečná (KSČM): Školáci, senioři, kdo bude následovat?

02.06.2015 12:24

Zcela určitě jste zaznamenali v našich médiích příběhy dětí, jejichž rodiče si nemohou dovolit platit jim školní obědy.

Konečná (KSČM): Školáci, senioři, kdo bude následovat?
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Dokud o tom redaktoři nepřinesli informaci, spousta lidí před tímto problémem zavírala oči. Nicméně po zveřejnění často velmi dojemných osudů se ozvala celá řada obyvatel naší země, která nabízela, že dítěti školní obědy uhradí. Jsem ráda, že naši spoluobčané jsou solidární a dobrosrdeční. Očekávala jsem ovšem reakci od politické reprezentace naší země. Přece jen se nejedná o systémové řešení. Cílem by přece mělo být, aby rodiče mohli sami svým dětem platit takovou základní věc, jakou je školní oběd. Ve 21. století ve vyspělé zemi, kam se ČR tak ráda řadí, je to až nepředstavitelné, že se na obědy dětí musí pořádat sbírky!

Bohužel malí školáci a jejich rodiče nejsou jediní, kteří mají problémy s financováním stravy. Nově tento smutný fenomén postihl i část seniorů. Rostoucí náklady na živobytí se promítají v tom, že senioři hladoví, případně jedí výrazně méně kvalitní potraviny. Velký problém je to zejména u seniorů majících dietu či požívajících velmi drahé léky. Nyní proto vznikl, podobně jako v případě školních obědů, záměr platit seniorům jedno teplé jídlo denně.

Zastupitelé KSČM na všech úrovních již dlouhé roky poukazují na problémy, které nejsou pro mnohé další politiky (dokud se neobjeví v mediálním prostoru) dostatečně relevantní. V programu KSČM najdeme komplexní řešení pro rodiny s dětmi i rodiče samoživitele, aby mohli žít důstojným životem. Stejně tak je to i v případě seniorů – a není to jen institut tzv. minimálního důchodu, ale i opatření v oblasti nájemného či oblasti zdravotnictví a dalších, které se českých důchodců velmi dotýkají. Pokud tedy vládní politici nevědí, jak tyto problémy řešit, klidně se mohou inspirovat v programu KSČM. Pro občany to bude jedině dobře.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.